≫ 

Repriza afere "Štrahe" u Prištini: Da li će ovaj snimak srušiti "Gospodara Kosova"? (VIDEO)

Koha Ditore objavila je video snimak, koji navodno „otkriva sumnja o umešanosti nekih osoba u krivična dela zelenaštvo, prinuda i obmana i u jednom delu pominje ime predsednika kosovske skupštine, Kadrija Veselija“

  • 2

Predsednik Skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji izjavio je danas da će podneti ostavku ako se potvrdi istinitost navoda da je povezan sa organizovanom kriminalnom grupom uhapšenom u ponedeljak, dok kosovska opozicija kritikuje pravosudni sistem zato što takozvani "Gospodar Kosova" nije obuhvaćen istragom o ovom slučaju i zahteva njegovu ostavku.

Koha Ditore objavila je video snimak, koji navodno „otkriva sumnja o umešanosti nekih osoba u krivična dela zelenaštvo, prinuda i obmana i u jednom delu pominje ime predsednika tzv. kosovske skupštine, Kadrija Veselija“, prenosi Koha.

Jedan od protagonista na snimku, koji je nastao 2012., bio je i tog dana uhapšeni Rahim Hašimi koga je Kosovska policija uhapsila sa još četiri osobe među kojima su: Ismet Osmani, Iljir Bojku, Adil Tači i Mentor Mačani. Ova lica sumnjiče se da su ilegalno prisvojili imovinu procenjenu na preko 2,5 miliona evra.

Četvorici uhapšenih određen je pritvor od mesec dana, a Rahim Hašimi, peti u grupi, je kasnije oslobođen.

Koha je u sredu uveče objavila još jedan snimak u kome privatni investitor tvrdi da je dao 200.000 evra Kadriju Veseljiju za dozvolu za izgradnu privatne klinike u prostorijama prištinskog KBC i još 50.000 jednoj drugoj osobi čije ime nije moguće razaznati.

On na video snimku razgovara sa osobom koja je posrednik između investitora i Rahima Hašimija koji treba da mu pomogne pri dobijanju potrebne dokumentacije. Veselji je na konferenciji za novinare rekao da nema ništa sa ovim slučajem i ništa sa ljudima koji su u to uključeni.

Prema njegovim rečima, radi se o klasičnoj prevari i manipulaciji za koje je, kako je rekao, siguran da su svesni i istražni i sudski organi.

- Želim da vas uverim, ako bude bila samo jedna indikacija o umešanosti, daću ostavku - poručio je Veselji. Kada istina izađe na videlo, dodao je Veselji, neko bi trebalo krivično da odgovara i trebalo bi doći i do institucionalne odgovornosti.

- Kako je moguće da se o ovom slučaju organizovanog kriminala o kojem je bilo dokaza 2013. preduzmu radnje tek nakon šest godina. Ko su ta lica koja su skrivala ovaj organizovani kriminal evo već šest godina. Kome je trebalo ovo zakašnjenje, zašto su ove inicijacije bile u fioci policije i tužilaštva - upitao je Veselji.

Slična pitanja postavlja i kosovska opozicija. Pokret Samoopredeljenje smatra da bi Veselji, ako se dokaže njegova umeštanost, trebalo da ide u zatvor.

(Telegraf.rs/Kossev)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    23. maj 2019 | 19:56

    Sa srpske strane cemo da te gonimo kao besnu zver zbog zlocina nad Srbima,a siptari nek te gone jer si im decu ostavio bez hleba! Bice ti veseljo Veselji kad dodje vreme!!!

  • vasa paris

    23. maj 2019 | 18:03

    I ja dajem ostavku za 200 000 €

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA