Treba razvijati saradnju u procesu evrointegracija: Dačić na sastanku sa ambasadorom Finske

Dačić, koji je primio u oproštajnu posetu ambasadora Ikonena, zahvalio je na podršci koju Finska pruža Srbiji na planu njenih evrointegracija

  • 2

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i odlazeći ambasador Finske u Beogradu Perti Ikonen ocenili su danas da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i izrazili neophodnost razvoja saradnje, kako na bilateralnom planu, tako i u procesu evrointegracija.

Dačić, koji je primio u oproštajnu posetu ambasadora Ikonena, zahvalio je na podršci koju Finska pruža Srbiji na planu njenih evrointegracija i izrazio nadu da će ona tokom predsedavanja EU u drugoj polovini 2019. godine nastaviti aktivno da podržava proces proširenja i pruža aktivnu podršku Srbiji na evropskom putu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, uz zahvalnost na aktivnom angažmanu, uspešnoj saradnji i ličnom doprinosu na unapređenju saradnje dve zemlje, Dačić je poželeo ambasadoru Ikonenu puno uspeha u daljem radu nakon završetka mandata.

Ambasador Ikonenen je naveo da odlazi iz Srbije veoma zadovoljan iskustvom koje je stekao, kao i tretmanom koji je imao od strane zvaničnika Srbije i institucija s kojima je sarađivao.

Posebno je izrazio zahvalnost na ostvarenoj saradnji s ministrom Dačićem, kao i s Ministarstvom spoljnih poslova u celini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    23. maj 2019 | 19:02

    PRVO CELVITA SRBIJA SA CELIM KOSOVO I METOHIJOM BEZ OKUPATORA I ALBANSKE OVK PA TEK ONDA AKO SE ZELI INTEGRACIJE

  • Ss

    23. maj 2019 | 19:28

    Ovaj dacic u zadnje vreme ne staje. Svaka cast sve pohvale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA