≫ 

Potpisnici "Sporazuma sa narodom" neće na sednicu o Kosovu: "Ko prekine bojkot nije više sa nama"

Kažu da time dosledno poštuju obavezu prema građanima da će kao opozicija napustiti rad skupština

  • 9

Političke stranke, pokreti i savezi potpisnici "Sporazuma sa narodom" neće učestovati na zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije u ponedeljak o KiM, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. Kažu da time dosledno poštuju obavezu prema građanima da će kao opozicija napustiti rad skupština u kojima je, kako piše "režim ukinuo demokratska načela i temelje parlamentarizma i time oduzeti bilo kakav legitimitet režimu".

U saopštenju navode da će potpisnici Sporazuma nastaviti borbu za slobodne i poštene izbore i slobodne medije, uz, kako kažu, obavezu da sve dok se ne ispune traženi uslovi da bi izborni proces bio slobodan na takvim izborima nećemo učestovati.

Takođe, navode da "eventualno učešće na zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije i prekid bojkota od strane nekog od potpisnika Sporazuma, bilo bi kršenje potpisane obaveze prema građanima i ta organizacija ili pojedinac prestao bi da bude deo Sporazuma sa narodom".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA