U Beogradu održan protest "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona"

Okupljenima kod Terazijske česme obratio se profesor Čedomir Čupić, a potom i Branislav Lečić

  • 17

Dvadeset peti protest pod sloganom "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona" održan je u Beogradu, a tema ovonedeljnog okupljanja, prema navodima organiztora, bila je "podsećanje na sve žrtve režima za vreme trajanja protesta".

Okupljenima kod Terazijske česme obratio se profesor Čedomir Čupić koji je rekao da se tokom šest meseci pokazalo da nema tog razloga koji građane može da zaustavi "u protestu protiv uzurpatora Aleksandra Vučića".

- Samo uporni i izdrživi imaju šansu da ostvare ono za šta se pravedno zalažu. Vi ste čuvari stvarog plamena protesta, koji se ne smirije, već pokazuje nove načine u sprečavanju uzurpatora u njegovoj nasrtljivoj nameri da sve drži u svojim rukama - istakao je Čupić i dodao:

- Nema oblasti u Srbiji u kojoj se on ne meša i u kojoj ne želi da gospodara... On je izašao iz ustavnih i zakonskih ovlašćenja predsednika.

Potom se obratio i glumac Branislav Lečić koji obećao građanima da najzad biti slobodni.

Građanima se na protestu obratio i glumac Branislav Lečić (arhivska fotografija)-Printscreen/Youtube/TV Šabac

- Kada se pojavi dilema da li da se bavim ličnim stvarima ili da učestuvjem u velikm promenama koje su neophodne društvu. Ja moram da napravim ravnotežu i da izdvojim vreme za proteste, jer se ovde ne radi samo o vama lično, nego o svim građanima države - istakao je Lečić i dodao:

- Vreme je da se sve iskustvo u Srbiji sabere i da se najzad ceo tumor koji se dugo godina formirao izabacimo iz svog tela. I da se više nikada nema taj tumor ne vrati, da nijedna politička organizacija i partija ne može da se ponaša tako da uzurpira institucije društva - istakao je Lečić.

Lečić je istakao da ova vlast sedam godina obmanjuje i pljačka narod.

- Hrabri i pametni ljudi širom Srbije započeli su veliki protest otrežnjenja. Suviše je veliki i dubok pad da bi se stvar desila za jednu noć. Ona će se dešavati dugo, jer je tiranin tako spakovao stvar tako da nema rupicu, pokrio je medije, ukrao je institucije, ukrao je celu državu - naveo je Lečić.

Lečić je rekao da će se 8. juna organizovati veliki protest u celoj Srbiji kako bi se proslavilo šest meseci od početka protesta i najavio da će se tada izaći sa novim potezima sa kojima će se, kako kaže, ugroziti već načeta vlast.

Građani su krenuli u protestnu šetnju od Terazijske česme do RTS-a, gde su održali preformans "Dnevnik slobodne Srbije". Potom se okupljenim građanima obratio lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Okupljeni su potom nastavili šetnju do zgrade Predstavništva gde se protest i završio.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlad

    25. maj 2019 | 19:57

    ovi su totalno van realnosti ipak lepo je kad toliko vremena imaju za šetnju.

  • Susi

    25. maj 2019 | 20:11

    Jesu li se dobro napojili na terazijskoj česmi?

  • Mira

    25. maj 2019 | 20:39

    Treba da ih bude sramota treba da se ponose auto putem kojim ce se i oni voziti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA