Ni Brisel ni Vašington da ne nameću rešenje kosovskog problema: Potpredsednik Atlanskog saveta tvrdi da su potrebni veliki kompromisi

Izvršni potpredsednik Atlanskog saveta Dejmon Vilson trenutno boravi u poseti Kosovu sa cljem obnavljanja amerčkog angažmana na Balkanu

  • 3

Kako bi se došlo do konačnog i sveobuhvatnog rešenja u dijalogu Beograda i Prištine potrebni su veliki kompromisi, rekao je u intervjuu za prištinski list Koha ditore izvršni potpredsednik Atlanskog saveta Dejmon Vilson.

Vilson koji je trenutno u poseti Kosovu sa cljem obnavljanja amerčkog angažmana na Balkanu, naveo je da ni Brisel, ni Vašington ne bi trebalo da nameću rešenje problema.

Prištinski list navodi da je Vilson nedavno predložio novu strategiju koju SAD treba da primeni na Balkanu, kako bi se izbegao ruski uticaj, i promovisale reforme koje omogućavaju integraciju u evroatlantske strukture.

- Najveći izazov sa kojim se suočava Zapadni Balkan je unutrašnji - objasnio je Vilson, i istakao da se region suočava sa velikom pretnjom od strane Rusije koja želi da poremeti napredak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸 🇷🇸🇷🇸

    27. maj 2019 | 15:40

    КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА!

  • Воки

    27. maj 2019 | 12:52

    Ломи нам се кичма, полако и сигурно.Кога америчка чизма нагази, ту нема опоравка деценијама.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA