Pacoli preti Beogradu! U pismu Mogerinijevoj poručio: Intervenišite ili ćemo sami preduzeti mere

On je na Fejsbuku objavio da je u pismu Mogerinijevoj "izrazio duboku zabrinutost" prištinskih vlasti zbog "kontinuiranog hapšenja i upornih pretnji građanima Kosova od strane srpskih vlasti

  • 11

Kosovski vicepremijer i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ponovo je pisao visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini, izražavajući "zabrinutost zbog stalnih pretnji i hapšenja građana Kosova od strane srpskih vlasti" i pozivajući EU da "zaustavi takve akcije Beograda", prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

On je na Fejsbuku objavio da je u pismu Mogerinijevoj "izrazio duboku zabrinutost" prištinskih vlasti zbog "kontinuiranog hapšenja i upornih pretnji građanima Kosova od strane srpskih vlasti, čime krše sporazum o slobodnom kretanju i osnovna ljudska prava".

- Pozivam EU da interveniše i zaustavi ove akcije Beograda. Kosovo je spremno da preduzme mere kako bi odgovorilo i zaštitilo svoje građane svih etničkih i verskih pripadnosti - tvrdi Pacoli.

Prištinski mediji su preneli da je on na ovoj društvenoj mreži takođe izneo tvrdnju da su juče "srpske vlasti uhapsile Marjan Đokaja, pripadnika kosovske poreske službe", u putu za Kosovo i Metohiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maaaaa

    27. maj 2019 | 13:24

    Moreeee,mars dzukelo odvratna.

  • Aca

    27. maj 2019 | 13:23

    Nemoj posle pod suknju evroli ako nas napdnes jer cemo te smrviti!!!

  • Rs

    27. maj 2019 | 13:01

    Ajde bas da vidimo kako ces ti pacovu da intervenises (Izvinjavam se pacovima)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA