Tači javno priziva "Veliku Albaniju": "Preševsku dolinu treba pripojiti Kosovu, kao što i Kosovo treba pripojiti Albaniji"

Tači rekao je da je „nezaustavljivo posvećen”, kako tvrdi, korekciji nepravde prema Preševskoj dolini i Albancima

  • 7

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači rekao je da je „nezaustavljivo posvećen”, kako tvrdi, korekciji nepravde prema Preševskoj dolini i Albancima.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da Preševsku dolinu treba pripojiti Kosovu, kao što i Kosovo treba prirodno pripojiti Albaniji, "pod zajedničkim kišobranom EU ili samo albanskim kišobranom, ukoliko EU nastavlja da zatvara vrata".

Tači je time odgovorio na ocenu opozicionog Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe da je njegov politički diskurs o korekciji granica veoma pogrešan i neprihvatljiv, prenosi Radio slobodna Evropa.

Tači je, prenosi Koha ditore, zahvalio Mustafi na savetima koje je dao, rekavši da ne dolazi nikakva šteta zbog debate i predstavljanja različitih pogleda na ostvarivanje zajedničkog cilja.

Tači je istakao da je "korekcija nepravde nad Preševskom dolinom i Albancima" njegova nezaustavljiva posvećenost.

Tači je i u subotu izjavio da će u bliskoj budućnosti Kosovo i Albanija živeti u jednoj zajedničkoj državi, podseća RSE.

On kaže da ga saveti čine jačim u njegovom radu i pozvao je prvog čoveka DSK da mu se pridruži.

- Nacionalna unija je u umovima i dušama svakog Albanca. Hajde da to učinimo zajedno i pretvorimo u stvarnost - napisao je Tači.

(Telegraf.rs/Fonet/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko@

    27. maj 2019 | 14:36

    Ne znam kada, ali bićete sigurno pušteni niz vodu od strane Amera i njihovih zapadnih poltrona... A onda protuvo, kamen na kamenu neće ostati od vas na Kosmetu. Kamen na kamenu!!! Pa ne samo na Kosmetu, vec ce Srbija vratiti svoju prestonicu Skadar, Drac i ono što je nekad bilo naše. Preko mora će vas vaši saveznici voziti, da vas nikad više ne bude na srpskoj zemlji.

  • Tamara

    27. maj 2019 | 15:18

    A bre arnaute spavas li ikako ili samo sanjas kad li ces upasti u srpske ruke

  • Dejan

    27. maj 2019 | 15:15

    Nije ni tebi lako.Ali masta nije zabranjena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA