Martinović o delu opozicije koja izostaje sa sednice o KiM: Može da se vodi mudra politika i da se spasi srpski narod

Martinović je poručio opoziciji da može da se vodi mudra i odmerena politika, da se spasi ono što se spasitit može

  • 14

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović poručio je danas delu opozicije okupljene u Savezu za Srbiju, a koja neće prisustvovati sednici, da je bojkot izgovor za nerad i nedostatak ideja, a da se iz izveštaja o KiM koji će biti predstavljen može videti mnogo o tome šta se radi i šta se može uraditi za srpski narod na KiM.

- Oni koji su Srbiji naneli štetu neće doći. Ti koji su uradili sve nemoguće i moguće da se pogorša položaj Srbije na KiM postavljaju pitanje šta ćeš ti Vučiću da uradiš - rekao je Martinović novinarima na konferenciji za novinare u holu parlamenta pred održavanje Posebne sednice posvećene Kosovu i Metohiji.

Martinović je poručio opoziciji da može da se vodi mudra i odmerena politika, da se spasi ono što se spasitit može, da se spasi srpski narod, da se deca školuju, leče …. da ostanu i opstanu na svojim ognjištima.

- Može da se održi pravna i politička veza sa Srbijom - rekao je Martinović i podsetio da je će svako iz izveštaja koji će danas biti predočen moći da vidi i da je na KIM u toku realizacija 149 najrazličitihih projektata čiji je cilj opstanak srpskog naroda.

On je naveo da je najava održavanja sednice na kojoj će predsednik Srbije govoriti o tome šta je urađeno na KiM i o realnoj situaciji izazvala ogromnu nervozu u redovima Saveza za Srbiju, počeli su napadi na predsednika i pitanja zašto je zakazana sednica.

- Dok nije bila zakazana pitali su se zašto je zakazana, sada zašto dolazi predsednik - rekao je Martinović i naveo da je predložio da se poslanicima udvostuči vreme za raspravu što deo opozicije ne želi da iskoristi, jer nema nikakvu ideju sta sa KiM i šta sa srpskim narodom.

Dodao je da se to vidi i iz njihovog "Sporazuma sa narodom" u kome nema ni reči o dva delikatna pitanja o KiM i EU.

Izrazio je žaljenje i što danas neće moći da se čuje šta Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Boris Tadić misle o KiM.

SNS će učestvovati i danas i sutra u radu parlamenta i glasati za usvajanje izveštaja o KiM i dati podršku predsedniku i vladi u svemu onome što radi, a što je važno za opstanak srpskog naroda na KiM, poručio je Martinović.

Podsetio da je situacija za Srbe na KiM izuzetno teška, kao i položaj Srbije te da je zato potrebna mudra, odgovorna, racionalna i realna politika prema KiM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA