Obaveštajni podaci: Priština pripremila optužnicu protiv Dikovića

Vučić je rekao da je optužnica pripremljena protiv generala Ljubiše Dikovića, ali da nema saznanja da je takva optužnica pokrenuta i protiv generala Božidara Delića

  • 34

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je, prema podacima obaveštajnih organa, Tužilaštvo u Prištini pripremilo optužnicu protiv generala Ljubiše Dikovića, kojom ga tereti za ratne zločine na KiM.

Aleksandar Vučić je rekao da je optužnica pripremljena protiv generala Ljubiše Dikovića, ali da nema saznanja da je takva optužnica pokrenuta i protiv generala Božidara Delića.

- Za Delića nismo dobili takvu informaciju. Za svakog generala za kojeg iz Prištine misle da treba da ga gone, znate kakvi će biti postupci naših organa. Ne verujem da bi predsednica Vlade Srbije išla protiv ovakve političke volje i donosila drugačiju odluku - rekao je Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanje lidera radikala Vojislava Šešelja o informaciji da je Specijalno tužilaštvo u Prištini pokrenulo istrage protiv generala Nebojše Pavkovića i Sretena Lukića, kojima je već sudio Haški tribunal, rekao da mu je Pavković pisao o tome da su iz Prištine tražili susret sa njim.

- Mislim da su to tražili kosovski specijalni tužioci sa željom da ponovo podignu optužnicu protiv njega, ali i ostalih generala - rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da srpski obaveštajni podaci govore da je Specijalno tužilaštvo iz Prištine pripremilo optužnicu protiv generala Dikovića, kojeg je on, podsetio je Vučić, nedavno odlikovao Sretenjskim ordenom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    28. maj 2019 | 07:03

    Samo me zanima koje je to zločine general Diković počinio?! Čovek sigurno nije nijedan zločin počinio!

  • Gaga

    28. maj 2019 | 00:01

    Priština nema nikakva prava da podiže optužnice protiv srpskih generala.

  • Zoran

    28. maj 2019 | 07:59

    Diraju nase generale, a njihove ovk zlocince stite i postavljaju ih na visoke funkcije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA