Pokret snaga Srbije: Mi smo aktivna i jaka politička stranka

To smo bili i tokom 12 godina izgnanstva našeg lidera Bogoljuba Karića. Uspeli smo da se preregistrujemo u skladu sa zakonom i da svi organi uspešno rade - rekla je Persa Minjović, predsednica IO GO PSS-BK

  • 3

Pokret snaga Srbije - Bogoljub Karić će do kraja maja održati izborne skupštine pokrajinske organizacije za AP Vojvodinu i AP Kosovo i Metohiju, a 16. juna organizovati Izbornu skupštinu na nivou celog Pokreta, najavila je danas Persa Minjović, predsednica IO GO PSS-BK.

Na skupu o izmenama i dopunama Zakona o političkim strankama, koje se odnose i na regulisanje prestanka rada i brisanja političke stranke iz registra, Minjović je rekla da PSS - BK ne potpada pod taj deo promena zakona u smislu nekih sankcionisanja, s obzirom na to da je aktivna politička stranka.

- To smo bili i tokom 12 godina izgnanstva našeg lidera Bogoljuba Karića. Uspeli smo da se preregistrujemo u skladu sa zakonom i da svi organi uspešno rade - rekla je ona, saopštio je PSS.

BK o Nacrtu zakona

Okrugli sto u Palati Srbija - Foto: snagasrbije.com

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić je na skupu govorio o izmenama i dopunama Zakona o političkim strankama, a PSS navodi da se novine u Nacrtu zakona odnose i na regulisanje prestanka rada i brisanja političke stranke iz registra.

BK o Nacrtu zakona

Okrugli sto u Palati Srbija - Foto: snagasrbije.com

To će se vršiti u uslovima koji ukazuju na neaktivnost stranke poput neobavljanja aktivnosti u skladu sa zakonom, programom ili statutom ili ukoliko ne učestvuje na izborima više od osam godina, odnosno dva izborna ciklusa, kaže se u saopštenju.

Takođe, kako se navodi, politička stranka će biti izbrisana ako se najveće stranačko telo ne sastaje u rokovima dvostruko dužim od prevrđenih statutom i ako u roku od godinu dana od isteka mandata nisu izabrani novi organi političke stranke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA