Radimo na jačanju političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i SAD: Brnabić se sastala sa delegacijom Atlantskog saveta iz Vašingtona

Premijerka Brnabić upoznala je sagovornike sa procesom reformi koje Vlada sprovodi i naglasila da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji naš strateški cilj

  • 0

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa delegacijom Atlantskog saveta, uticajnog instituta iz Vašingtona, o evropskim integracijama Srbije, reformama koje sprovodi Vlada i jačanju odnosa Srbije i SAD.

Premijerka Brnabić upoznala je sagovornike sa procesom reformi koje Vlada sprovodi i naglasila da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji naš strateški cilj, saopštila je vladina Kancelarija za earadnju sa medijima.

Predsednica vlade rekla je da je akcenat stavljen na reformu obrazovanja i digitalizaciju, jer one predstavljaju pravu snagu Srbije i omogućavaju joj da uhvati korak sa četvrtom industrijskom revolucijom, čime bi bilo stvoreno društvo u kojem ljudi žele da žive i koje se zasniva na znanju, uz stabilan ekonomski sistem koji privlači investitore.

Ana Brnabić Ana Brnabić - Foto: Slobodan Miljevic

Brnabić je istakla i da je Vlada Srbije usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i SAD, kao i da značajna pažnja treba da se podredi daljem snaženju međuljudskih veza. U tom pogledu, premijerka se zahvalila delegaciji na poseti Srbiji.

Šef delegacije Atlantskog saveta Dejmon Vilson podržao je evropski put Srbije i naglasio da su oni ovde u misiji da pomognu i budu dobar partner regionu Zapadnog Balkana.

Vilson je naveo i da smatra da SAD mogu da daju veći doprinos, kao i da je dobar trenutak za jačanje partnerstva između dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA