Pacoli tvitovao o fudbalu, EU i Kosovu: Pohvalio Čeferina, "tagovao" Maju Kocijančič

On je uz tvit postavio video snimak izjave predsednika UEFA Aleksandra Čeferina da sve članice ove organizacije imaju obavezu da ugoste kosovsku reprezentaciju ili da igraju sa njom u Prištini

  • 6

Tzv. kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli napravio je poređenje između Evropske unije i UEFA u vezi sa njihovim odnosom prema Kosovu, navodeći da je u tom pogledu UEFA "principijelnija" nego EU.

U Fudbalskom savezu Srbije za Tanjug su najavili da će se danas oglasiti tim povodom.

- Drago mi je da vidim da UEFA ima principijelniju i jasniju politiku o Kosovu nego Evropska služba za spoljne poslove i Generalni diirektorat EU za susedsku politiku i proširenje. Sve zemlje UEFA su u obavezi da prihvate da igraju sa Kosovom - napisao je u nedelju Pacoli na Tviteru.

  1. On je uz tvit postavio video snimak izjave predsednika UEFA Aleksandra Čeferina da sve članice ove organizacije imaju obavezu da ugoste kosovsku reprezentaciju ili da igraju sa njom u Prištini.

U objavi je "tagovao" (označio) portparolku visoke predstavnice EU Maju Kocijančič i šeficu delegacije EU u Prištini Nataliju Apostolovu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    3. jun 2019 | 11:24

    Vlada Srbije nije odlucno reagovala u UN i bojkotovala FIFA i UEFA pri samoj pomeni mogucnosti da albanska OVK igra kao drzava u fudbalu i ovo je posledica nesposobnosti vlade Srbije.U !

  • Djile

    3. jun 2019 | 09:54

    Nakarada

  • Rade

    3. jun 2019 | 09:44

    Milan Kalinić propo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA