Izabrano novo pokrajinsko rukovodstvo Pokreta Snaga Srbije: Ojačaćemo poljoprivredu, a poljoprivrednici će imati zasluženu penziju (FOTO)

U narednom periodu u AP Vojvodina Pokret Snaga Srbije - Bogoljub Karić vodiće Nikola Miletić iz Subotice, a na Izbornoj skupštini u Novom Sadu narodni poslanik Dragomir J. Karić, zamenik predsednika PSS - BK, poručio je da Srbija mora da gradi, radi i rađa

  • 2

Pokret Snaga Srbije - Bogoljub Karić izabrao je novo pokrajinsko rukovodstvo u Vojvodini, koje će u narednom periodu predvoditi Nikola Miletić iz Subotice.

Na Izbornoj skupštini održanoj u Novom Sadu, a kojoj je prisustvovalo 150 delegata, za potpredsednike su izglasani Marija Marković iz Subotice, Branko Ivanišević iz Novog Sada, Dragomir Šarac iz Novog Bečeja i Miodrag Marković iz Šida.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, zamenik predsednika i zastupnik PSS - BK, čestitao im je na funkcijama i naglasio da je pred njima ozbiljan zadatak.

- Mnogo se uradilo, mnogo predstoji da se uradi. Pokret Snaga Srbije - Bogoljub Karić je tu da generiše ono najkvalitetnije, ono najhumanije, ali pre svega ono patriotsko. Zašto je 2004. godine izrastao kao Feniks iz pepela? Zato što je spojio ono osnovno što svaki građanin Srbije želi. Nije to čvrsta ruka, to je vrhunska organizacija! Da li ima te organizacije ako nema patriotizma, ako ne caruju obrazovanje, red, disciplina i rad?

Za to se Bogoljub uvek zalagao. Nikada ništa nije počeo da radi u šta nije verovao. Da se nije desilo to što se desilo od strane Koštunice i njegovih hajduka, Bogoljub je imao šansu da povede Srbiju i da je postavi na evropski kolosek. Sada to radimo na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali smo u zakašnjenju 12 godina - rekao Dragomir J. Karić.

Izborna skupstina  pokrajinskog rukovodstva PSS - BK, Bogoljub Karic Izborna skupština - Foto: Pokret Snaga Srbije

On je dodao da PSS - BK daje punu podršku predsedniku Vučiću u njegovoj diplomatskoj borbi za Kosovo i Metohiju i naglasio da se Pokret čvrsto drži rezolucije 1244, jer su, kako je podvukao, sve najveće sile sveta tamo potpisale da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije:

- Naš cilj je da Srbija gradi, radi i rađa. Ne zaboravite, demografski podaci koje je izneo predsednik Aleksandar Vučić su pogubni ne samo za Srbiju već za ceo region. Ako je išta se primilo u Srbiji, i to sa dubokim korenima, to se primila se Bogoljubova ideja o bogatoj, jakoj, silnoj, ravnopravnoj i slobodnoj Srbiji.

Izborna skupstina  pokrajinskog rukovodstva PSS - BK, Bogoljub Karic Izborna supština - Foto: Pokret Snaga Srbije

Jedan od ključnih zadataka pokrajinske organizacije PSS - BK je oživljavanje poljoprivrede kako bi ona postala čvrst temelj za razvoj industrije.

U programu je istaknuto da je moguće u petogodišnjem ciklusu obezbediti da Srbija proizvede dovoljno zdrave i jeftine hrane da zadovolji potrebe svih građana, a da od izvoza može da kupi ono što ne može da proizvede.

Pokret se zalaže i da se poljoprivrednicima obezbedi starosna penzija, koju bi žene sticale sa 55 a muškarci sa 60 godina.

Potpredsednik PSS - BK Tihomir Simić istakao je da sve možete da uradite ukoliko se istinski veruje u ono što radite.

- U suštini ideje i poruke da Srbija ima snage poslata je ključna stimulacija celoj Srbiji da shvati da takva kakva jeste može da pokrene sve ono što je lider pokreta Bogoljub Karić 2004. godine uradio, a decenija pre toga sa svojom porodicom i pokazao - da ne morate biti ničiji pion, ničiji simpatizer, ničiji čovek da biste mogli da uspete.

Mi smo to pokazali. Imali smo period kada smo u svakom pogledu mogli da unapredimo Srbiju i počeli smo to uspešno da radimo. Nažalost, nekima je smetalo, pa se završilo sa 11 godina surovog političkog izgona našeg lidera Bogoljuba Karića i svi su mislili da će nas to oslabiti, da ćemo nestati. Pokazali smo da smo ne samo kao politička grupacija opstali i sačuvali tu iskonsku ideju, već smo više još dobili na ceni. Pokret Snaga Srbije - Bogoljub Karić je i dan danas u istoj kondicji kao što je bio i 2004. godine kada smo PSS - BK podigli na nivo međunarodne prepoznatljivosti državotvorne stranke koja razmišlja o politici u realnom okviru - kazao je Stanić.

Izborna skupstina  pokrajinskog rukovodstva PSS - BK, Bogoljub Karic Stanić - Foto: Pokret Snaga Srbije

Izbornoj skupštini prisustvovali su i Persa Minjović, predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora PSS-BK, dr Zlata Lončar Ćetković, predsednica odbora za zakonodavstvo, pravosuđe i lokalnu samoupravu PSS- BK, Mirko Stamenković, savetnik predsednika PSS - BK i član Glavnog odbora PSS - BK i Mira Tadić, predsednik omladine PSS - BK.

Izborna skupstina  pokrajinskog rukovodstva PSS - BK, Bogoljub Karic Karić i Miletić - Foto: Pokret Snaga Srbije

Nikola Miletić, novoizabrani predsednik Pokrajinske organizacije PSS - BK poručio je da ima jasan pravac delovanja.

- Ekonomiju stavljamo iznad politike, jer politika mora da služi ekonomiji. Naši poljoprivrednici i preduzetnici moraju biti najcenjeniji i najugledniji građani naše pokrajine, jer oni su ti koji zapošljavaju, koji proizvode, plaćaju porez, pune budžete... Pokret Snaga Srbije - Bogoljub Karić biće najveći partner upravo njima - kazao je Miletić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA