≫ 

Srbija zahvalna Gruziji na principijelnom stavu po pitanju KiM: Dačić na sastanku sa Koberidžeom

Konstatovano je da postoje tradicionalno dobre i prijateljske veze između dve zemlje

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa privremenim otpravnikom poslova diplomatske kancelarije u Beogradu Ambasade Gruzije Iliom Koberidžeom.

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog odluke Gruzije da otvori diplomatsku kancelariju u Beogradu i izrazio uverenje da će ona doprineti daljem razvoju bilateralnih odnosa.

Konstatovano je da postoje tradicionalno dobre i prijateljske veze između dve zemlje, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Razmatrana su aktuelna pitanja bilateralne saradnje i istaknuto je opredeljenje za intenziviranje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Dačić je zahvalio na principijelnom stavu Gruzije o nepriznavanju takozvanog Kosova i podršci očuvanju teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Problematika

    5. jun 2019 | 14:57

    Buranija drzave.Nama treba podrska zemalja poput Nemacke oko Kosova ali je nemamo.

  • Rusofili

    5. jun 2019 | 14:27

    Pa kako bi realno Gruzija trebala da ima stav po pitanju Kosova sem da ga ne priznaje, kada im je Rusija silom odcepila Abhaziju i Juznu Osetiju?? Isti su i Ameri i Rusi, samo je pitanje u cijoj sferi interesa se neko trenutno nalazi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA