"Nije rekao da Srbija neće priznati Kosovo": Jeremić o Dačićevom obraćanju u Njujorku, Đurić mu odgovorio: Tvoja politička misija je nanošenje štete Srbiji

- U SB UN je bitna svaka reč koja se kaže, ali i ona koja se ne kaže

  • 52

Predsednik NS Vuk Jeremić ocenio je da je nastup šefa srpske diplomatije, Ivice Dačića u SB UN bio indikativan, i da je veoma važno i ono što ministar nije rekao, aludirajući na to da Dačić nije rekao da Srbija nikada neće prizntati Kosovo. Na njegove navode odgovorio je Marko Đurić, potpredsednik Glavnog odbora SNS koji je rekao da je jedina Jeremićeva politička misija nanošenje štete sopstvenoj zemlji.

- Ono što nije rekao, a jako je važno i ranije je govorio - nije rekao da Srbija nikada neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu, i nije rekao da svaki statusni sporazum mora biti potvrđen u SB - rekao je Jeremić.

- U SB UN je bitna svaka reč koja se kaže, ali i ona koja se ne kaže - kazao je Jeremić i dodao da je jučerašnje Dačićevo izlaganje bilo jedno od boljih na sednici.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS, Marko Ðurić, rekao je da su njegove političke namere jasne čak i građanima koji su donedavno podržavali opoziciju, a da se danas masovno distanciraju od protesta.

- Oni koji su u Srbiju uveli motorne testere i nasilje nad ženama kao metod političke borbe ostali su bez podrške i danas ih prezirom i neodobravanjem kažnjava čak i deo građanstva nenaklonjen vladajućoj koaliciji - naveo je Ðurić.

Njihovo, kako kaže, istrajavanje u besmislenom bojkotu parlamentarne demokratije i politika neargumentovanih napada, laži i govora mržnje, zagadili su političku klimu u Srbiji ali i potvrdili da stvaranje konfliktne političke atmosfere jeste isključivo u interesu razvlašćene DOS-ovske političke elite, a ne u interesu građana koji se masovno ograđuju od takve opozicije.

- Srpska napredna stranka će, za razliku od onih, koji mržnjom i nasiljem nastoje da se nametnu kao politička alternativa, nastaviti da radom i rezultatima opravdava ogromno poverenje građana, da radi na jačanju ekonomije, stvaranju normalnog građanskog društva i da se bori za državne i nacionalne interese - kaže Ðurić.

Đurić je dodao i da primećuje da Jeremić izgleda umorno, jer dosadilo mu je očigledno da ponavlja jedne iste prazne klevete i optužbe u koje ni sam ne veruje i da očekuje da se on veoma brzo povuče i ode u političku penziju. Međutim, naveo je, to ne znači da je oslobođen odgovornosti za sve što je učino, jer građani zaslužuju da znaju ko finansira njegove skupe i mondenske životne navike, i za kakve protivusluge je dobio ogromne devizne iznose od Patrika Hoa i vlade Katara, zaključio je Đurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kaja

    11. jun 2019 | 13:37

    Opozicija je puno stete nanela

  • Sanja

    11. jun 2019 | 13:37

    Jeremić je najveća štetočina Srbije !

  • Gligorije

    11. jun 2019 | 14:34

    Odakle Jeremiću pravo da spomene Kosovo, on koji je najvećim delom doprineo njegovoj prodaji?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA