Albanci hteli da ukažu čast Olbrajtovoj, sad im se ceo svet smeje: O ovom detalju biste bivše državne sekretarke SAD svi pričaju (FOTO)

Bista bivše državne sekretarke SAD bi trebalo da bude otkrivena posle centralne manifestacije pod nazivom „Za našu slobodu“, koja se održava na glavnom trgu u Prištini, prenose mediji

  • 14

Članici nekadašnje administracije SAD, Medlin Olbrajt, koja se nalazi u Prištini na 20. godišnjici od ulaska NATO snaga, Albanci su odlučili da iskažu posebnu čast time što će danas otkriti spomenik koji je podignut njoj u čast. Međutim, fotografija spomenika pojavila se na društvenim mrežama pre svečanog otkrivanja i za kratko vreme izazvala lavinu komentara zbog jednog detalja.

Bista bivše državne sekretarke SAD, koja bi trebalo da bude otkrivena posle centralne manifestacije pod nazivom „Za našu slobodu“, koja se održava na glavnom trgu u Prištini, prenose mediji.

Međutim, fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama, izazvala je lavinu podrugljivih komentara, jer, prema mišljenju korisnika, "Olbrajtova više liči na Josipa Broza Tita nego na samu sebe".

Podsetimo, bivši američki predsednik Bil Klinton takođe je dobio spomenik u Prištini i to još 2009. godine, na bulevaru koji nosi njegovo ime.

Kosovo, Priština, Bil Klinton, statua Bivši američki predsednik Bil Klinton takođe je dobio spomenik u Prištini i to još 2009. godine, na bulevaru koji nosi njegovo ime-Foto: Wikipedia/Arianselmani

Šest metara visoka statua predstavlja nekadašnjeg američkog predsednika kako drži dokument kojim se odobrava ulazak trupa SAD na Kosovo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA