Srbiju i Republiku Srpsku nikakva vojska ne može razdvojiti: Dodik i Vulin razgovarali u Banjaluci (FOTO)

Ministar odbrane je na sastanku izrazio zabrinutost zbog toga što su oružane snage BiH učestvovale na vojnoj vežbi na kojoj su se nalazili i predstavnici takozvane vojske Kosova

  • 6

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozdravio je danas odluku predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da odbije zahteve za raspoređivanje vojske na granici sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migrantske krize, ističući da Srbiju i Republiku Srpsku nikakva vojska ne može da razdvoji.

Ministar odbrane je na sastanku izrazio zabrinutost zbog toga što su oružane snage BiH učestvovale na vojnoj vežbi na kojoj su se nalazili i predstavnici takozvane vojske Kosova.

- Kao što znamo BiH ne priznaje nikakvo Kosovo i samim tim ne može da prizna nikakvu vojsku. Za nas je to bilo veoma razočaravajuće i ja sam siguran da će se u BiH povesti razgovor i na tu temu. Milorad Dodik je ne samo prijatelj Srbije, on je čovek koji vodi računa o srpskom narodu i brine o njemu i u tome se u potpunosti slaže sa predsednikom Vučićem - rekao je ministar Vulin.

Aleksandar Vulin, Milorad Dodik Vulin - Foto: mod.gov.rs

- Republika Srpska i Srbija imaju najbolju saradnju od kako postoji Republika Srpska. Naši odnosi su veoma produktivni i iskreni i predsednik Vučić uvek, u svakom svom nastupu u svakom promišljanju o srpskom narodu uvek na prvom mestu vodi računa o Republici Srpskoj i tome kako se bilo koja odluka Srbije odnosi prema Republici Srpskoj - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji se u Banjaluci sastao sa predsednikom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

- Mi priznajemo teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, mi smo jedna od zemalja garanta Dejtonskog sporazuma ali Republika Srpska je uvek i jeste i biće naš spoljnopolitički prioritet i dokle god Aleksandar Vučić vodi Srbiju Srpska će biti naš prioritet a Srbija će biti vojno neutralna i neće postati članica NATO ni bilo kog drugog vojnog saveza - istakao je ministar Vulin.

Aleksandar Vulin, Milorad Dodik Dodik - Foto: mod.gov.rs

Vulin i Dodik dogovorili su se da po uzoru na film o bici 1999. na Košarama, na Kosovu i Metohiji, Republika Srpska i Srbija snime film o proboju Koridora u BiH.

Kako se navodi, Vulin i predstavnici jedinice koja je učestvovala u borbama na Košarama prisustvovali su sinoć u Banjaluci projekciji dokumentarno-igranog filma "Ratne priče sa Košara" koji opisuje bitku na jugoslovensko-albanskoj granici 1999. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA