Otkrivena bista Medlin Olbrajt u Prištini (VIDEO)

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici privremenih vlasti u Prištini, a Hašim Tači obratio se građanima pre otkrivanja i još jednom zahvalio Olbrajtovoj na svemu što je učinila

  • 9

Na manifestaciji obeležavanja 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo i Metohiju, na svečanoj ceremoniji otkrivena je bista nekadašnje generalne sekretarke SAD, Medlin Olbrajt.

U blizini "američke škole" u Prištini, otkriven je spomenik koji su Albanci sa Kosova podigli u znak zahvalnosti Olbrajtovoj.

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici privremenih vlasti u Prištini kao i nekadašnji predsednik SAD, Bil Klinton, a predsednik tzv. Kosova obratio se građanima pre otkrivanja.

Podsetimo, nekadašnja generalna sekretarka SAD, koja je važila za jednog od najglasnijih zagovarača NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine, boravi u Prištini na obeležavanju 20. godišnjice ulaska međunarodnih trupa na KiM. Ona je imala niz odvojenih sastanaka sa predstavnicima privremenih prištinskih vlasti, a od Hašima Tačija dobila je posebno odlikovanje, medalju "Red slobode".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    12. jun 2019 | 15:40

    Zlocinci se vratili na mesto zlocina!

  • Nadam se

    12. jun 2019 | 15:58

    Da ce pored biste biti i metla. Red je.

  • RICINUS

    12. jun 2019 | 17:43

    Kada Srbija bude ispostavilo vlast neće srušiti te karikature spomenike da zasmejavaju turiste.... Klinton uradjen u asocirajuće proporcije mamunske gradnje gde su ruke dovoljno dugačke da se vuću po zemlji a olbrajtova gde nemože da se utvrdi pol...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA