"Hrvatska politika i reč normalno ne idu u istu rečenicu": Vulin reagovao na Kolindinu izjavu o normalizaciji Srbije

- Ne znam šta je mislila hrvatska Kolinda Grabar Kitarović kada je rekla da "Srbija treba da se unormali"

  • 3

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas, komentarišući izjavu hrvatske predsednice da "neka otvorena pitanja ne mogu da čekaju da se Srbija normalizuje kao država", da hrvatska politika i reč normalno ne mogu da se stave u istu rečenicu.

- Ne znam šta je mislila hrvatska Kolinda Grabar Kitarović kada je rekla da "Srbija treba da se unormali", ali znam da zemlja u kojoj se slavi proterivanje 250.000 svojih državljana, nije normalna. Baš kao što nije normalno da se pravdaju ustaški zločini, a osuđeni ratni zločinci prebijaju Srbe do smrti - istakao je Vulin u saopštenju.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je ranije danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsednika Srbije u posetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila, jer otvorena pitanja, poput nestalih branitelja, ne mogu da čekaju da se "Srbija normalizuje kao država".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рс

    12. jun 2019 | 20:01

    Ма они су као нормални бацају ватерполисте у море пребијају српске туристе и раднике сезонске славе протеривање народа величају уставштво баш онако нормални нема шта права ЕУ

  • D.V.

    13. jun 2019 | 04:12

    Da se ugledwmo na ustastvo.

  • rat i mir

    13. jun 2019 | 09:44

    Sta drugo ocekivati od fasisticke drzave Krvatske, koja je u pola stoljeca pocinila dva genocida nad istim narodom, srbima? Da su posle prvog dobili po nosu, druge bi pisme pivali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA