≫ 

Stigao prvi od pet Erbasovih helikoptera za Vojsku Srbije (FOTO)

Helikopter je juče oko 11h poleteo iz Graca pod privremenom nemačkom civilnom registracijom rezervisanom za Erbas D-HADD

  • 8

Prvi Erbasov laki višenamenski helikopter H145M za RV i PVO Vojske Srbije isporučen je Srbiji, prenosi portal Tango six.

U pitanju je helikopter kojeg je šira javnost prvog i videla tokom posete ministra odbrane Srbije fabrici Erbasa u novembru prošle godine. To je (14501) prvi od pet vojnih primeraka koji je isporučen Srbiji, navodi Tango six.

Erbasovi helikopteri, Vojska Srbije U pitanju je helikopter kojeg je šira javnost prvog i videla tokom posete ministra odbrane Srbije fabrici Erbasa u novembru prošle godine. To je (14501) prvi od pet vojnih primeraka koji je isporučen Srbiji-Foto: mod.gov.rs

Helikopter je juče oko 11h poleteo iz Graca pod privremenom nemačkom civilnom registracijom rezervisanom za Erbas D-HADD.

Kako je Tango Six već ranije objavljivao, "14501" biće namenjen za borbeno traganje i spasavanje. Od opreme ima FLIR-ov Star Safire 380HDC, TRAKKA far za traganje, dizalicu, fiksnu instalaciju za "fast-rope" iskakanje i WSPS sistem, "makaze" za sečenje naponskih i drugih kablova.

Prethodno je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović govorio je o značaju nabavke helikoptera i rekao da će oni doprineti efikasnosti policije.

STEFANOVIC RTS UPAD Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović govorio je o značaju nabavke helikoptera i rekao da će oni doprineti efikasnosti policije-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Nastavljamo da investiramo u opremanje naših jedinica, jer hoćemo da pripadnici naše policije, pogotovo specijalne i posebnih jedinica, budu najsavremenije opremljeni - istakao je tada Stefanović.

VIDEO: Ovo je nova letelica u akciji spasavanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    13. jun 2019 | 18:40

    Bivsa SFRJ i JNA cetvrta armija u tadasnjoj Evropi po jacini nije imala raznpobojno oruzje vec jednobojno tj osim domace proizvodnje naoruzanja svo drugo naoruzanje je dolazilo iz tadasnjeg SSSR-a a posle iz Rusije. Imati svo naoruzanje iz domace produkcije i iz Rusdije je jako bitno iz strateskih razloga,recimo zategne se sitacija sa zapadom a sve navodi da ce tako i biti zapad prvo sto ce da uvede sankcije na rezerne delove isporucenog naoruzanja.Zato je bitno imati Rusko naoruzanje jer VS je oduvek baratala sa Ruskim naoruzanjem kao i rezervnim delovima istog. Nije mudro da VS ima naoruzanje iz vise razlicitih zemalja iz istih razloga koje sam naveo !

  • Nasa

    13. jun 2019 | 13:01

    Bolje u zdrastvo da ste ulozili cekamo ultra zvuk godinu dana

  • 🇷🇸

    13. jun 2019 | 11:22

    Samo da mu se nabace rakete i neki teski mitraljezi i spreman je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA