Američka "foka", specijalac za poslove sa Rusima stiže u Beograd: Entoni Godfri menja Skata?

Godfri bi kao profesionalni američki diplomata trebalo da zameni Skata, koji ove godine završava svoju službu u Beogradu, prenosi list

  • 3

Kandidat za novog američkog ambasadora u Srbiji posle okončanja mandata sadašnjeg ambasadora Kajla Skata je trenutni zamenik američkog ambasadora u Rusiji Entoni Godfri, piše "Danas" prema neimenovanim izvorima.

Prema pisanju lista, Godfri bi kao profesionalni američki diplomata trebalo da zameni Skata, koji ove godine završava svoju službu u Beogradu. Najviše vremena u svojoj karijeri proveo je baveći se pitanjima Bliskog istoka, Turske i Evroazije, a od regionalnih iskustava ima rad u ambasadi SAD u Hrvatskoj.

Entoni Godfri Trenutni zamenik američkog ambasadora u Rusiji Entoni Godfri-U.S. Embassy in Moscow

Kako se navodi na sajtu američke ambasade u Rusiji, Godfri je 12 godina služio u američkoj ratnoj mornarici. Njegov poslednji angažman bio je na poslu kontorle sporazuma o naoružanju između SAD i SSSR-a. Privatno, Godfri je radio kao menadžer u distributerskoj firmi, obavljajući poslove sa bivšim Sovjetskim savezom. Godfri je oženjan američkom glumicom Anet Otul, sa kojom ima troje dece.

Inače, tokom ove godine čak četiri velike svetske sile promeniće svoje najviše diplomatske predstavnike u našoj zemlji, a pored SAD, to će učiniti Kina, Rusija i Velika Britanija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рс

    14. jun 2019 | 11:34

    Било ко само овај Скит нек се губи иритамтан тип до бола

  • PRC

    14. jun 2019 | 13:57

    Odlazi jedan Skot a dolazi veći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA