Tači NATO agresiju pokušava da predstavi kao "humanitarnu intervenciju za zaštitu civila na KiM"

Pozivam Španiju da prizna Kosovo, jer bi to bila ispravna odluka - rekao je Hašim Tači

  • 3

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, u intervjuu španskoj novinskoj agenciji "EFE", zatražio je priznanje Kosova od strane Španije.

- Pozivam Španiju da nas prizna, jer bi to bila ispravna odluka. Slučaj Kosova je poseban. Na Kosovu su se desili etničko čišćenje i genocid tokom vladavine Slobodana Miloševića - podsetio je on.

Prema Tačijevim rečima, Kosovo se borilo za postojanje, dok je intervencija NATO-a bila humanitarna intervencija za zaštitu civila.

- Španija nije Srbija, niti je Katalonija Kosovo - rekao je Tači u ovom intervjuu, koji je emitovan u mnogim latinoameričkim medijima.

Nato bombardovanje, 1999, bombing Srbija Prema Tačijevim rečima, intervencija NATO-a bila je humanitarna intervencija za zaštitu civila-Foto: S. Pikula

Prema EFE, Miloševićev režim je godinama primenjivao represivne politike protiv većine kosovskih Albanaca.

U ovom intervjuu, Tači je govorio o dijalogu Kosovo-Srbija, procesu koji ne bi trebalo da bude uslovljen.

- Dijalog između Kosova i Srbije treba bezuslovno da se nastavi, jer dijalog zaista ima smisla kada nije uslovljen - rekao je on.

Tači se, prema EFE, poziva na uvedene tarife od 100 odsto, koje je pre nekoliko meseci nametnula Priština kao odgovor na akciju Beograda da spreči dalju integraciju Kosova u međunarodne organizacije kao što je Interpol.

- Tarife su odluka suverene države, ispravne su, legitimne, neće biti ukinute i treba ih poštovati - kaže Tači, pozivajući EU da "deluje na jedinstven i koordiniran način SAD da završe proces ove godine".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Surovo realan

    14. jun 2019 | 15:19

    Trazeno je od predstavnika R. Srbije i predstavnika terorista na KiM da se prestane sa lobiranjem ukidanja /priznanja satusa KiM. Sta je ovo.Zasto nas MIP cuti?

  • Boban

    15. jun 2019 | 14:04

    Nikakvo Kosovo kao drzava ne moze postojati niti ce ikada biti priznato od strane naroda Srbije!, uvek je u Srbiji bilo korumpiranih politicara koji pevaju kako im kazu oni koji ih placaju ali obican narod ne mozete prevariti nikada jer narod je taj koji je najvise patio!!!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA