Rusi objavili video sa kojom vojnom opremom stižu u Pančevo: Počinje "Slovensko bratstvo 2019"

Iz Rusije će na ovogodišnjem „Slovenskom bratstvu“ učestvovati oko 200 pripadnika Pskovske desantno-jurišne divizije, oko 60 beloruskih i oko 300 srpskih i vojnika

  • 10

Taktička vojna vežba "Slovensko bratstvo - 2019.", koja se organizuje peti put, počinje u Pančevu, a na više poligona u Srbiji na manevrima do 27. juna učestvovaće više od 600 vojnika iz Rusije, Belorusije i Srbije, potvrđeno je iz Vojske Srbije.

Glavni događaj vežbe, kojem će prisustvovati i mediji, biće 24. juna na aerodromu u Kovinu, pedeset kilometara severozapadno od Beograda.

Tokom zajedničkih vežbi, padobranci iz tri zemlje vežbaće protivterorističke operacije. U okviru „Slovenskog bratstva-2019“ biće priređena i izložba naoružanja, vojne i specijalne tehnike. Prva faza vežbe je koordinacija jedinica i razrada zadataka kontraterorističke taktike, a biće izvedene i aktivnosti iz vazdušno-desantne i vatrene obuke.

Iz Rusije će na ovogodišnjem „Slovenskom bratstvu“ učestvovati oko 200 pripadnika Pskovske desantno-jurišne divizije, oko 60 beloruskih i oko 300 srpskih i vojnika.

Ukupno će ne vežbi biti korišćeno više od 50 jedinica borbene i automobilske tehnike, kao i avioni vojno-transportne avijacije Il-76MD.

Na zvaničnom Tviter nalogu ruskog Ministarstva odbrane objavljen je video ukrcaja u avion opreme sa kojom će doći u Srbiju.

 

Ovo će biti peta vežba koja nosi naziv „Slovensko bratstvo". Prva je održana u Rusiji 2015. godine, pa je novembra 2016. domaćin bila Srbija, juna 2017. Belorusija, a prošle godine vežba je održana u Rusiji u Krasnodarskom kraju.

Inače, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovali su na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj od 4. do danas na zajedničkom gađanju ciljeva u vazdušnom prostoru sa pripadnicima oružanih snaga te zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    14. jun 2019 | 13:21

    BRACO RUSI !!! NAMA TREBAJU VASE BAZE JER NATO SLAVI PROTERIVANJE SRBA I VADJENJE ORGANA SRBIMA!!! SRBI SE PLASE NOVOG KLANJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 63 PB

    14. jun 2019 | 13:14

    Dobrodošli

  • 🇷🇸 ❤️ 🇷🇺

    14. jun 2019 | 15:22

    Добродошли браћо, нек свет види да нисмо сами као 1999. год.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA