Vučić obišao Zaječarski okrug i najavio nova ulaganja: Garantujemo sigurnu budućnost (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Srbije obišao je Boljevac, Rtanj, Potrkanje, Knjaževac, a za kraj dana se iz Zaječara obratio građanima

Aleksandar Vučić
Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, boravio je danas u Zaječarskom okrugu u okviru kampanje "Budućnost Srbije", gde je obišao Boljevac, Rtanj, Potrkanje, Knjaževac, a u Zaječaru sa glavnog gradskog trga obratio građanima.

17:15 - OD JANUARA KREĆE ZAPOŠLJAVANJE 2.000 ZAJEČARACA: VUČIĆ NAJAVIO DOLAZAK NOVE FABRIKE

BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA

Foto Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije obratio se građanima Zaječara da će od januara krenuti zapošljavanje čak 2.000 Zaječaraca dolaskom nove fabrike u ovaj kraj.

17:00 - VELIKI BROJ GRAĐANA NA TRGU U ZAJEČARU ČEKA OBRAĆANJE PREDSEDNIKA

BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA

Foto: Predsedništvo Srbije

16:45 - PREDSEDNIK U OBILASKU VINARIJE JOVIĆ

Predsednik Srbije obišao je Vinariju Jović, koja se nalazi u mestu Potrkanje, gde ga je dočekao veliki broj meštana.

Jedna od okupljenih zahvalila je predsedniku što joj je odgovorio na pismo koje mu je ranije uputila, a čime ju je, kako je rekla, obradovao i zamolila ga da država da sredstva kako bi se njive koje su komasirane uvele u katastar.

BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA

Foto: Predsedništvo Srbije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, koji je zajedno sa predsednikom obilazio vinariju, rekao je da će kroz novu komasaciju biti upisano 7.000 hekara zemlje u katastar.

Tokom obilaska, predsednika su vlasnici porodične vinarije upoznali sa time da proizvode šest vrsta vina, kao i višnjicu - voćno vino od višanja iz njihovog zasada.

Kako kažu, najpoznatiji su po proizvodnji vranca, a od belih vina prizvode i šardone, sovinjon i sajski rizling.

BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA

Foto: Predsedništvo Srbije

Jedan od vlasnika vinarije Jovan Jović rekao je za Tanjug da se već generacijama bave proizvodnjom grožđa i vina kao i da proizvode vino sa zaštićenim geografskim poreklom.

Prema njegovim rečima, kapacitet podruma iznosi oko 150.000 litara, a godišnje proizvedu od 40 do 50 litara vina.

Svojih sedam proizvoda Jovići plasiraju na srpsko tržište, a što se tiče izvoza vino iz vinarije Jović bilo je dostupno kupcima u Nemačkoj, Italiji i Americi.

15:50 - VUČIĆ STIGAO U KNJAŽEVAC

Predsednik je po dolasku u Knjaževac pričao okupljenim meštanima o svemu što je urađeno, ali i o svim planovima koji će biti urađeni u tom mestu.

- Dovešćemo nekog od investitora da otvorimo još jednu fabriku u Knjaževcu, i da time garantujemo sigurnu budućnost u ovoj zemlji. Penzioneri, svi koji primaju socijalno i zaposleni u javnom sektoru imaće viša primanja, a sve to smo postigli bez povećanja javnog duga - rekao je on.

Predsednik se potom osvrnuo na sve one koji su godinama uništavali i ponižavali Srbiju, ali i na najveći problem Timočkog okruga.

- Za probleme su krivi oni koji su uništili privredu i oni koji su pozatvarali sve fabrike. Posebno ćemo razmišljati o Timočkom okrugu, kako dodatno da pomognemo i stimulišemo rast, pogotovo dečijim dodacima i davanjem pomoći majkama sa više od 4 dece - naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije je, nakon što je zakasnio u posetu Kanjaževcu zbog lošeg puta, najavio hitnu obnovu putnog pravca Zaječar - Minićevo - Knjaževac.

Vučić je zahvalo velikom broju ljudi što su ga sačekali i istakao da će već za neki dan početi radovi na tom putu, ključnom za taj kraj.

- Želimo još više da razvijamo Staru planinu kao turističko mesto, ali i da podstičemo voćarstvo. Svi pitaju za halu koja košta tri milona evra, neću da obećavam, ali pokušaćemo da što pre krenemo u izgradnju - rekao je Vučić.

Kaže, takođe, da će država pokušati "da završi posao oko IMT-a i za taj prostor da se dobije 90 ili 100 miliona".

- Onda će prvo radnici, kao prvog reda poverioci, da se namire, ali je mnogo važnije da će to značiti da pokušamo da dovedemo još jednog investitora i da imate još jednu fabriku u Knjaževcu i da time garnatujete sigurnu budućost svojim porodicama - poručio je Vučić.

Poručio je penzionerima da će ove godine imati veće penzije, kao i da će biti povećane plate u javnom sektoru i to bez povehcanja javnog duga.

15:00 - POSETA DOMAĆINSTVU JOKIĆ

U razgovoru sa lokalnim poljoprivrednicima rekao da država pomaže prerađivačku industriju posebnim podsticajima.

Jokići, inače iz Topole, preneli su mu da su prvih 10 hektara jabuke zasadili 2014. godine, u selu Žučkovac, jer je kraj pogodan za voćarstvo, zbog idealne nadmorske visine. Miloš Jokić, jedan od mlađih članova porodice i vlasnik plantaže, studije je završio u Barseloni, ali se vratio u Srbiju i u svoju zemlju doneo znanje i iskustvo Španaca u voćarstvu. U planu im je da grade hladnjaču u Topoli, od 2.500 tona, koja bi služila isključivo za preradu, jer dugoročno žele da budu izvoznici.

Vučić je istakao da država za preradu voća daje posebne podsticaje, ne samo preko Ministarstva poljoprivrede. Ukazao je na značaj prerađivačke industrije, koja, kaže, doprinosi da ne zavisimo samo od drugih tržišta, već da ono što se preradi može da "stoji" duže i da se izvozi.

- Tražite pomoć i dobićete, 50 odsto možete od države za to što vam treba. Spremni da damo, jer sa tim imamo problema - rekao je Vučić.

SRBIJA BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA

Foto: Predsedništvo Srbije

Jokići planiraju da u Žučkovcu naprave i malu hladnjaču za skladištenje jabuka, pre transporta. Najveći deo voća izvoze, ali ne direktno, zbog regulative i nedostatka hladnjače.

Šetajući kroz zasade jabuke na 33 hektara, predsednik je konstatovao da plantaža divno izgleda i da je, utisak je, lepše nego u Italiji.

- Obišao sam celu Italiju, Pijemont i Toskanu, ali nešto ovako lepo nisam video. Ovo je divna Srbija, porodici Jokić hvala na ovome, i daj bože da zaradite još mnogo više i da nam Srbija izgleda ovako - poželeo im je Vučić.

Jokići imaju 33 hektara pod jabukom, a plan je da do kraja godine zasade još 20 hektara.

Imaju 10 stalno zaposlenih radnika, ali u vreme sezonskih radova bude i po 100 "sezonaca", uglavnom iz sela Žučkovac, u kojem živi 400 ljudi, od kojih je 200 radno sposobni.

14:30 - OBILAZAK ZASADA JABUKA U ŽUČKOVCU

Predsednik Srbije obišao je zasad jabuka Tera Optima i sastao se sa lokalnim poljoprivrednicima u Zučkovcu.

 
 
 
View this post on Instagram

Ovo je naša divna Srbija!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

14:00 - PREDSEDNIK SRBIJE SA GRAĐANIMA SOKOBANJE

Obilazeći Sokobanju, predsednik Srbije je najavio veća ulaganja u to blago naše zemlje, koje beleži sve veći broj turista. Podsetio je da je 2017. godine Sokobanja imala 53.000 gostiju, a u 2018. čak 102.000, kao i da je u prvih pet meseci ove godine zabeležen rast broja turista od 17 odsto.

Vučić je rekao da je prvi put kao predsednik u poseti Sokobanji, ali ne i poslednji pošto će doći da vidi šta je sve urađeno. Najavio je da će država pokušati da pronađe investitore za hotele Turist i Zdravljak.

Kaže da je broj turista u Sokobanji toliko povećan zahvaljujući vaučerima, za koje je ranije dobio ideju od nekadašnjeg slovačkog premijera Roberta Fica, a odmah je prihvatio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 
 
 
View this post on Instagram

"Veliko hvala za veličanstven doček danas!" - predsednik Vučić u Sokobanji.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Vučić kaže da je ove godine oko 40.000 vaučera ili trećina od ukupnog broja završilo u Sokobanji, kao i da očekuje da sledeće godine tu bude iskorišćeno 70.000 vaučera, jer će biti više sredstava za tu nemanu.

Dodao je da tu dolaze u velikom broju i penzioneri i nezaposleni da provedu odmor ili da se leče.

Kako je rekao, u Sokobanji mora da se naprave i prečištači za otpadne vode, da se uradi izlaz na Koridor 10 za šta je potrebno oko šest miliona evra: za petlju oko 2,5 miliona i za pristupni put 3,6 miliona evra.

- Spremno smo da više ulažemo u puteve, ali mora mnogo puteva da se radi. Da počnemo da radimo i kanalizaciju, bar u centru Sokobanje za šta će se koristiti sredstva evropskih banaka i evropski fondovi. Takođe, za razvoj poljoprivrede u ovom kraju koristiće se IPARD fond. Država će sve više ulagati u Sokobanju i dodao da nije Sokobanja danas srećna što je on došao u posetu, već što vide da država ima više novca, a to je uspelo zahvaljujući razumevanju, poverenju i strpljenju građana koji su shvatili da je zemlja morala da prođe kroz teške reforme - rekao je predsednik.

SRBIJA BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA

Foto: Predsedništvo Srbije

Dodao je i da je Sokobanja možda i najstarija banja u Srbiji, koja postoji više od 180 godina, prelepa je, ali mora da bude još lepša i uređenjija, na čemu će se, kaže, raditi.

- Obećavam vam da ću pre kraja godine doći u Sokobanju da položim račune i kažem koliko smo novca uložili -
 poručio je predsednik građanima.

Ponovio je da je posao države da čuva mir, da ide napred, da raste ugled Srbije u svetu, ali da istovremeno ekonomija raste. Ipak, ukazao je da je iz Sokobanja za 20 godina ostala bez skoro 5.000 ljudi.

- Daćemo posao, biće posla, a molim vas da vodite računa da mi bez dece ne možemo. Bez dece nemamo budućnost i molim vas da pomognemo Srbiji -
zamolio je predsednik Vučić. 

13:10 - OBILAZAK NOVOIZGRAĐENOG HOTELA "RAMONDA" NA RTNJU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas, u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, a u poseti Zaječarskom okrugu, novoizgrađeni hotel Ramonda na Rtnju, koji će večeras biti svečano otvoren, a prve goste će primiti od 1. jula.

SRBIJA BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA

Foto: Predsedništvo Srbije

Zahvalio je vlasnicima hotela što su uložili veliki novac i pozvao građane Srbije da od 1. jula posete Rtanj, istočnu Srbiju i taj hotel.

Vučića su upoznali sa problemima sa kojima se suočavaju meštani Rtnja, a to je slab vodovod i kanalizaciona mreža koja ne postoji, a predsednik je obećao da će država, s obzirom da se radi o siromašnijoj opštini, pomoći u rešavanju tih problema.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je sa predsednikom obisao hotel Ramonda, rekao je da će to ministarstvo rešiti prioblem puta od naseljenog mesta do hotela, kao i probleme telekomunikacije, jer na mestu gde je hotel nema mobilnog signala.

SRBIJA BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA

Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je uputio vlasnike hotela da se raspitaju za subvenicije za zapošljavanje koje država daje i od 50 odsto, a predstavnicima lokalne samouprave je poručio da pomognu u pravljenju gondole u blizini hotela, jer je projekat već spreman.

Hotel je nazvan po cvetu koji raste na Rtnju, a koji je simbol srpskog stradanja u Prvom svetskom ratu ali, kako je za Tanjug rekao konsultant investitora hotela Ramonda Radomir Sančević, ujedno i simbol regeneracije.

12:30 - VUČIĆ NAJAVIO: DRŽAVA ĆE OBEZBEDITI ZNAČAJNE SUBVENCIJE

- Država će obezbediti značajne subvencije za podizanje privrede na istoku zemlje, izgraditi puteve i drugu infrastrukturu, kako bi zadržala stanovništvo i pospešila veći natalitet - poručio je predsednik Srbije.

U obraćanju građanima posle posete obilaska fabrike poljoprivrednih mašina FPM "Agromehanika" u Boljevcu, u okviru posete zaječarskom okrugu, Vučić je istakao da je najvažnije da opstane naš narod u Boljevcu i u drugim mestima.

Upozorio je da je u zaječarskom okrugu za 40.000 smanjen broj ljudi u prethodnih 20 godina. Rekao je da ta fabrika ima sada 250 zaposlenih i da će zaposliti još 60 radnika i da je otvaranje radnih mesta jedna od načina da se zadrži stanovništvo. Vučić je rekao da će država hitro reagovati i pomoći subvencijama za mašine i novozaposlene radnike.

- Moramo da rešavamo i pitanje snabdevanja vodom i to ćemo uraditi za sela Podgorac, Sumrakovac, Savinac i druga. Videćete uskoro i mašine za gradnju loklanih puteva, jer želimo da povežemo sve pravce prema Zaječaru i Boru. Izgubili smo najviše stanovnika u tom delu Srbije u periodu između 2000. i 2010. godine i zamolio građane da imaju u vidu da bez više dece nećemo imati budućnost, koliko god fabrika, puteva i bilo čega gradili. Šta će nam teritorija i sve ako nemamo budućnost, samo razmislite o tome - naglasio je Vučić.

Naveo je, takođe, da smo samo u Zaječaru u poslednje dve decenije izgubili 16.5000 ljudi, u Knjaževcu 12.000, Sokobanja sa 17.000 na 14.000 ljudi, a u Boljevcu 4.500 ljudi.

Vučić je najavio da će država pokušati da dovede investitora za otvaranje fabrike drvne industrije i sve drugo što je potrebno kako bi građani mogli da žive bolje.

Kaže da će još dolaziti u Boljevac i pokušati da pomogne na sve načine. Kaže da će iz godine u godinu biti sve veće penzije i da će građani živeti bolje, kao i da će država nastaviti da kontroliše javne finansije. Naglasio je da se u toj fabrici u Boljevcu primenjuje dualno obrazovanje i da već daje prve rezultate. Dodao je da su to u Evropi odavno uradili i da možda kasnimo sa tim, ali, što bi rekla poslovica - nikada nije kasno ili bolje ikada nego nikad.

SRBIJA BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA

Vučić je najavio da će država pokušati da dovede investitora za otvaranje fabrike drvne industrije i sve drugo što je potrebno kako bi građani mogli da žive bolje-Foto: Predsedništvo Srbije

Kaže da je Boljevac u trećoj kategoriji opština po razvijenosti i da može da dobije i značajniju podršku.

Vučić je primetio da predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović ima pet sinova i istakao da je to dobar primer i da bi voleo da i drugi predsednici opština imaju toliko dece.

12:10 - POSETOM FABRIKE U BOLJEVCU VUČIĆ ZAPOČEO OBILAZAK ZAJEČARSKOG OKRUGA

Vučić je posetu počeo obilaskom fabrike poljoprivrednih mašina FPM "Agromehanika" u Boljevcu koja je osnovana 1961. godine, a danas je jedan od najvećih proizvodjača u Jugoistočnoj Evropi.

SRBIJA BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA

Vučić je posetu počeo obilaskom fabrike poljoprivrednih mašina FPM "Agromehanika" u Boljevcu-Foto: Predsedništvo Srbije

Okupljeni građani i zaposleni dočekali su predsednika sa zastavama na kojima piše "Za budućnost Boljevca".

Predsednika su ispred fabrike sačekali direktor kompanije Branislav Rajić i predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović. U obilasku je, uz predsednika, bio i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije, kampanja Budućnost Srbije, Zaječarski okrug

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (66)
Poređaj komentare:
 • R
  Rasa

  Obecanje ludo radovanje. Kasno je za sve gde je omladina ? Svi na zapad otisli cak i cobani.

 • V
  Vera

  Svakim ulaganjem vlast dokazuje i pokazuje koliko brine o nama i o nasoj buducnosti.

 • A
  as

  Srbija je zahvaljujuci politici predsednika Vucica postala cenjena i postovana

Makronovom posetom su zadovoljni svi građani Srbije: Đurić o dolasku francuskog predsednika

"Ja bi ovakve poslao na 20 godina robije": Šešelj izvređao novinarku, UNS traži javno izvinjenje

Bastać kaže da ne da SC Milan Gale Muškatirović, iz SNS poručuju: Pokazaćemo mu kako se uspešno radi

Makron veći Putin od Putina: Da li je Francuz pokazao više poštovanja prema Srbima nego Rus?

Vučić pozvan da prisustvuje svečanoj ceremoniji krunisanja novog japanskog cara (FOTO)

Pet stvari koje smo saznali o ulasku Srbije u EU i kosovskom čvoru posle posete Emanuela Makrona

EU nastavlja da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine: Vučić se sastao sa Fabricijem (FOTO)

"Srbija ne priznaje Kosovo, to je poruka da se naoružamo": Haradinaj ponovo preti

Srpski migovi ispratili Makronov avion iz Srbije: Završena poseta predsednika Francuske (FOTO)

Ovako se Makron pohvalio celom svetu kako se proveo u Srbiji (FOTO)

"Učimo iz prošlosti da bismo imali bolju budućnost": Makronove poruke studentima

Disciplinovanje Prištine na delu: Haradinaj priznao da ga pritiskaju Makron i Merkel

Koga bi trebalo u zatvor na 20 godina, da li je u Srebrenici bilo genocida: Burno u Skupštini Srbije

Sastanak sa predstavnicima Prištine i Merkel na jesen, Vučić poručio: Boriću se za kompromis (VIDEO)

Dobra saradnja Srbije sa Hagom: Kuburović se sastala sa Bramercom uoči sednice Saveta bezbednosti UN

Ðilas: Na vreme smo pisali Ambasadi Francuske

U fokusu obećanje za pokretanje dijaloga Beograda i Prištine: Juronjuz o Makronovim porukama Srbiji

Biću na svim događajima na kojima se podržava evropski put Srbije: Čanak prisustvovao dočeku Makrona

Velika promena u politici Francuske prema Srbiji: Dačić o "novoj stranici istorije" koju piše Makron

"Gospodar Kosova" razgovarao sa američkim senatorom: Poseban osvrt na "završnu fazu dijaloga"

Iz Interpola šalju predlog za glasanje o članstvu Kosova, Dačić uveren: Priština će ponovo izgubiti

Komandant NATO snaga u Evropi uskoro u Srbiji: Volters želi da "istraži stanje na terenu"

Žao mi je, što se zbog nekulture, osećamo poniženo: Čeda oštro o pismu opozicije Makronu

Vučić priredio večeru za Makrona: Detalji prijema iz Lovačke kuće u Vili "Mir"

Makron tvitovao na ćirilici: "U ime Francuske, došao sam da kažem hvala srpskom narodu"

Predsednik Severne Makedonije se ponovo oglasio o promeni granica na Balkanu

Haradinaj ponovo provocira: Ukinućemo takse kad Srbija prizna nezavisno Kosovo

Makron oduševio Srbe na Kalemegdanu, Vučić zamolio za pomoć oko Kosova (FOTO) (VIDEO)

Idemo zajedno sa Francuskom u smrt ili pobedu: Vučić se obratio Makronu citatom kralja Aleksandra

Makron je stavio ruku na srce i na srpskom rekao: Ovde su Srbija i Francuska (VIDEO)

"Ova poseta je najviše pogodila Albance": Francuski "Lopinion" o Makronovom dolasku u Srbiju

Nema nekog magičnog rešenja za Kosovo: Makron o dijalogu Beograda i Prištine (VIDEO)

FOTO-UBOD: Ovaj detalj na Makronovoj ruci nosi jaku poruku Srbiji ,a mnogima je promakao (FOTO)

Zamolio sam Makrona da nam pomogne oko kosovskog čvora: Vučić o detaljima sastanka

Vojska Srbije uskoro jača za Mistral rakete: Potpisan sporazum u Palati Srbija

Pacoli opet preti: Najavljuje ponovnu zabranu ulaska srpskim zvaničnicima na KiM

Stefanović: Nećemo dozvoliti da ogrezli u korupciji postanu navodni borci protiv kriminala

Došao sam da okrenemo novu stranicu, Makron poručio: Želimo partnerstvo sa Srbijom

Makronova poseta je dokaz da Francuska podržava Srbiju: Radojičić o dolasku francuskog predsednika

Makronov Falkon za nekoliko minuta sleće u Beograd: Deo šire delegacije već stigao u Srbiju

Iz PU demantuje Đilasa: "Netačni navodi da su policijski službenici govorili o bilo kakvoj istrazi"

Carine Srbije i Francuske decenijama sarađuju odlično: Dve zemlje potpisaće više od 20 sporazuma

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima