Dodik ponovo izabran za lidera SNSD, Stefanović poručio: Nastavite da jačate Republiku Srpsku

Dodik je zahvalio delegatima na reizboru i istakao da je čast, privilegija i obaveza biti predsednik najjače političke stranke u Republici Srpskoj

  • 19

Predsedavajući predsedništva BiH, Milorad Dodik, ponovo je danas izabran za lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), i to jednoglasno na Saboru stranke u Laktašima, kojem je prisustvovalo više od 1.200 delegata. Saboru SNSD prisustvovali su i ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, prenose "Nezavisne".

Dodik je zahvalio delegatima na reizboru i istakao da je čast, privilegija i obaveza biti predsednik najjače političke stranke u Republici Srpskoj.

- Zajedno ćemo raditi na ostvarivanju naših ciljeva koji su poznati. SNSD ostaje snaga Republike Srpske i njenog naroda - poručio je Dodik posle glasanja.

Otvarajući Sabor, on je istakao da je Republika Srpska, predvođena SNSD-om i njenim koalicionim partnerima, najstabilniji dio BiH. Rekao je da je Republika Srpska institucionalno, finansijski i politički stabilna, što je izuzetno značajno.

Aleksandar Vučić, Milorad Dodik

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je dodao da su period od prošlog do ovog stranačkog sabora obeležile pobede na lokalnim i opštim izborima, što je, kako je rekao, od presudnog značaja.

Na nivou BiH, navodi Dodik, SNSD nastavlja da se bori za prava srpskog naroda i Republike Srpske.

- Politika Benjamina Kalaja, koji je pokušao da stvori ''integralnu bosansku naciju'', svojevremeno je išla za tim da ovde nestanu nacije, da bude formirana jedna nacija, što nije prošlo. I sada se tako nešto traži, da odustanemo od svog identiteta, što nikada nećemo dozvoliti - zaključio je Dodik.

Na Saboru su izabrani novi saziv Glavnog odbora i Statutarna nadzorna komisija SNSD-a.

STEFANOVIĆ: EKONOMSKA SARADNJA SRPSKE I SRBIJE VEOMA DOBRA

Izaslanik predsednika SNS-a Nebojša Stefanović, danas je na Saboru SNSD-a u Laktašima preneo pozdrave lidera stranke Aleksandra Vučića, koji je poželeo zajednički napredak Srpske i Srbije.

STEFANOVIC RTS UPAD

SAVA RADOVANOVIC

Prema njegovim rečima, ekonomska saradnja Srpske i Srbije veoma je dobra, čemu su doprinijeli Vučić i rukovodstvo Srpske.

- Od izuzetnog značaja za mir i stabilnost na ovim prostorima jeste ekonomska saradnja - rekao je Stefanović, prenosi Blic, pozivajući se na Srnu.

Stefanović je na Saboru SNSD-a u Laktašima kazao da lider te stranke Milorad Dodik treba da nastavi da radi na jačanju i razvoju Republike Srpske, a onima, koji žele njen nestanak, poručio da im je bolje da to ne pokušavaju.

On je saradnju Republike Srpske i Srbije ocenio kao odličnu i podsetio da je Srbija od 2014. godine uložila 32 miliona evra za razvoj Srpske,

- Jaka Srbija važna je za razvoj Republike Srpske, ali može biti i partner svima u regionu. Naši prioriteti moraju biti mir, stabilnost, očuvanje srpskog nacionalnog identiteta, kulture i jezika - rekao je Stefanović.

- Ovde se osećam kao kod kuće, a znajte da narod u Srbiji voli Republiku Srpsku kao i vi nas - naglasio je Stefanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    15. jun 2019 | 18:29

    Nek je sa srecom velika ljudina i veliki covek a pre svega kljuc opstanka RS!!!Zivela srbija i RS

  • Dijamant

    15. jun 2019 | 19:18

    Jacajte R.Srpsku,a rusite BiH,bravo Stevanovicu.

  • Dragan

    15. jun 2019 | 21:08

    Ovo je.strasno..Zasto Mile matere ti ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA