≫ 

Od januara zapošljavanje 2.000 ljudi u Zaječaru, Vučić najavio: Stiže nova fabrika (FOTO)

Biće zaposleno 2000 Zaječaraca i to je najvažnija vest koja se, rekao bih, decenijama čekalo - rekao je predsednik Srbije

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", obratio se građanima sa glavnog gradskog trga u Zaječaru i poručio da će u narednih mesec dana biti potpisan ugovor za fabriku.

- Biće zaposleno 2.000 Zaječaraca i to je najvažnija vest koja se, rekao bih, decenijama čekalo - rekao je predsednik Srbije i poručio da su ga čelnici zamolili da ne otkriva još koja je fabrika u pitanju.

On je rekao da je postignut dogovor i već od januara do juna kreće zapošljavanje 2.000 ljudi. To je, kaže, budućnost za 2.000 porodica, ali i mnogo više novca za Zaječar, mnogo dobrih puteva, rešavanje pitanja kanalizacije, vodovoda i drugih infrastruktrunih problema.

Istakao je da se država borila mesecima i godinama za dovođenje takve kompanije u Zaječar, pošto su do sada uglavnom investitori u poslednjem trenutku odustajali od tog grada.

Najavio je da će država uložiti 20 miliona evra u zdravstveni centar, kao i u stadion, koji će biti izgrađen po standardima UEFE.

BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA

Foto Predsedništvo Srbije

- A na vama je onda da imate superligaša ili prvoligaša - poručio je Zaječarcima.

Predsednik Srbije rekao je da je za nova ulaganja, dovođenje investitora, neophodno da se sačuvaju mir i stabilnost.

- Nema važnije stvari od toga da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji, jer Albanci ne žele da razgovaraju dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova - poručio je on.

Podsetio je na porast ugleda Srbije u svetu, a njegovi susreti sa Angelom Merkel, Vladimirom Putinom, Si Đipingom i drugim svetskim zvaničnicima to najbolje pokazuju.

- Zato vas molim da nam se pridružite i da se zajedno borimo. Nemojte govoriti i  "Briga me, svi su isti". Nismo svi isti, videćete uskoro odlične rezultate - rekao je građanima u Zaječaru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Avram

    15. jun 2019 | 22:45

    Srbija je postala primamljivo mesto za strane investicije i ulaganja.

  • mihailovic

    15. jun 2019 | 20:26

    Moze Vucicu otvaraj fabrike ali da radnici Srbije imaju 50% tvoje plate ! Jedino tako ce narod Srbije ostati u Srbiji a ne da rintaju 12 sati dnevno i mesecno za 300-400 €. Necemo ROBOVLASNICKO DRUSTVO !

  • Tina

    15. jun 2019 | 23:45

    Velike investicije stizu u Srbiju. Lepa vest za gradjane Zajecara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA