Palma na obeležavanju Svete Trojice poručio: Albanska politika na KiM je zasnovana na lažima (FOTO)

Kada je u pitanju problem Kosova i Metohije, Palma je rekao da je mnogo srpskih svetinja i crkava srušeno na Kosovu, a da zato niko nije odgovarao od albanskih terorirista

  • 5

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma obeležio je slavu Svete Trojice u selu Končarevu kraj Jagodine, gde je rođen i gde živi sa porodicom

Poručio je da selo mora da se poštuje kao i svako ko živi na selu, jer je malo teže nego u gradu, zato što čovek na selu od ujutro kada ustane ima posla na njivi i u dvorištu za razliku od onih u gradu.

- I da se ne setimo sela samo kada treba da dođemo za vikend da nešto uzmemo od onih koji se muče na selu i da odnesemo neku kesu u grad. Kada idem petkom za Beograd vidi se kolona vozila sa beogradskim i drugim tablicama, koja ide negde na selo. To znači da selo daje jedan određeni mir, ali isto tako selu mora da se pomogne, da poljoprivredni proizvođač živi od svog rada, da zna šta će sledeće godine da seje, kolika će biti cena njegovog proizvoda, ko će ga kupiti i da se plati u roku - izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije.

Dragan Marković Palma

Foto: Promo

- Da pozovem i one javne ličnosti koji, kada postanu javna ličnost, svi odu u Beograd i zaborave na selo i tek kada odu u penziju onda se vrate na selo da žive. Selo mora uvek da se poštuje. Naravno Beograd je naš glavni grad, ali mnogo slabije se vidi Srbija i sela u Srbiji iz Beograda, nego kada odete na teren i vidite kako žive centralna, istočna, zapadna, južna i severna Srbija. Ova vlast svakodnevno obilazi Srbiju i zato zna kako se u Srbiji živi i zna kako da pomogne. Najvažnije je da se čovek ne uobrazi i da poštuje odakle je, da poštuje svoju tradiciju, a najpre porodicu. Bez srpskog sela nema jake Srbije - rekao je Marković.

ALBANSKA POLITIKA NA KOSOVU I METOHIJI JE STVORENA NA LAŽIMA

Kada je u pitanju problem Kosova i Metohije, Palma je rekao da treba reći da je mnogo srpskih svetinja i crkava srušeno na Kosovu, a da zato niko nije odgovarao od albanskih terorirista.

Dragan Marković Palma

Foto: Promo

- Albanci i njihovi sponzori se baziraju na lažima od 80-ih godina prošlog veka kada su i Srbi i Albanci pili vodu iz iste česme, a samo se navodno razboljevali Albanci, do laži poput Račka i poslednjih fotografija koje je pokazivala Flora Brovina o navodno silovanim Albankama, a slike su iz Iraka. Ono što je važno da Srbija ekonomski jača što joj pomaže da se brani od onih koji žele da primenjuju politiku od pre 20 godina. Srbija se dobro bori u međunarodnim odnosima. Želim da kažem svim građanima Srbije da taj problem mora da se reši i da to nije problem samo Srba koji žive na Kosovu i Metohiji. Siguran sam da Srbija neće prihvatiti da izgubi sve, a da ne dobije ništa. Centralna Srbija kao i najveći broj građana Srbije daje punu podršku onima koji vode ovu državu da izvedu Srbiju na put i da naprave kompromis i donesu veoma važne odluke. Želim da dam maksimalnu podršku predsedniku Srbije i ministru inostranih poslova za ono što rade - poručio je Marković u Končarevu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    16. jun 2019 | 15:04

    Palma, po meni, govori uglavnom jednostavno i ispravno, a tako i radi.

  • Hugo

    16. jun 2019 | 14:31

    Šta je milo nego komunista prerušen u demokratu, mada mu više priliči naziv despot, vlastodržac, diktator. Zapad se nekad gnušao takvih, a sada su mu, on, ramush, rama, novo-makedonsko rukovodstvo, udarna pesnica u razbijanju Balkana.

  • Ccc

    16. jun 2019 | 16:35

    Bez obzira što govori jednostavno.Srbiji su potrebni stručni timovi a ne Palma tim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA