"Imenovanje osuđenog za korupciju je uvredljivo": Kosnet uputio kritike Prištini

Ovo nije prvi put da Kosnet kritikuje imenovanja u privremenim prištinskim institucijama

  • 2

Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnetocenio je da imenovanje Ljuljzima Kadrijua, osuđenog za korupciju, na mesto direktora pravnog odeljenja ministarstva za inovacije i preduzetništvo predstavlja "uvredu za građane Kosova".

- U kategoriji ''više nekvalikifkovanih imenovanja'', Ministarstvo za inovacije nedavno je imenovalo za pravnog direktora pojedinca koji je osuđen za korupciju, što je potvrđeno i u žalbenom postupku - napisao je Kosnet na Tviteru i dodao da je to  "uvreda za građane Kosova".

Ovo nije prvi put da Kosnet kritikuje imenovanja u privremenim prištinskim institucijama.

Tako je nedavno kritikovao i odluku Ramuša Haradinaja da za svog političkog savetnika postavi Sulejmana Seljimija, koji je u Prištini osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom poslednjih sukoba.

Kosnet je tada naveo da "ratni zločinci nemaju mesta u kosovskoj vladi", nakon čega je usledilo razrešenje Seljimija sa dužnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    17. jun 2019 | 12:31

    Pa koga ce dugog postaviti,kad su svi korumpirani i svi ratni zlocinci kao i njihove Bodie.Citava nacija ogrezla u krvi

  • Др

    17. jun 2019 | 12:21

    Полако, господине!Не тако оштро. Знате и сами да су они врло осетљиви и да се то може одразити на њихову психу( Зар вам није пример Харадинај, ономад у Паризу)!!????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA