≫ 

Razgovor o međusobnoj saradnji: Vučić sa predstavnicima kineske agencije CIDCA (FOTO)

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će poseta predstavnika kineske agencije CIDCA Srbiji rezultirati uspešnom saradnjom

  • 63

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Kineske agencije za razvoj međunarodne saradnje (CIDCA) sa kojima je razgovarao o mogućnostima saradnje u vidu donatorske pomoći ove agencije.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će poseta predstavnika kineske agencije CIDCA Srbiji rezultirati uspešnom saradnjom, što će doprineti ekonomskom razvoju, održivom privrednom rastu i sigurnoj investicionoj klimi u Srbiji.

Aleksandar Vucic

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predstavnici Kineske agencije, koja je osnovana prošle godine kao posebna agencija za pružanje međunarodne pomoći, ukazali su na brojne mogućnosti saradnje i ponudili donatorsku pomoć za razvoj u oblasti zdravstva, prosvete, industrije i infrastrukture. Posebnu pažnju posvetili su oblasti vanrednih situacija u slučaju elementarnih nepogoda, kao i oblasti carine, ponudivši pomoć u vidu opreme i obuke zaposlenih.

Aleksandar Vucic

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Projekti Kineske agencije obuhvatili bi i pomoć u oblasti ljudskih resursa, kao i u oblasti zaštite životne sredine.

Tokom susreta sagovornici su razgovarali i o projektima od značaja za međunarodnu saradnju, poput inicijative Pojas i put, posebno naglasivši značaj projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta.

 
 
 
View this post on Instagram

Sastanak sa predstavnicima agencije China International Development Cooperation Agency (CIDCA).A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

Predsednik Vučić je istakao da će Pojas i put doprineti razvoju i stabilnosti svih zemalja učesnica, još jednom izrazivši zahvalnost kineskom predsedniku Si Đinpingu što je Srbija deo ove inicijative.

Sastanku predsednika Vučića i predstavnika agencije CIDCA prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glorija

    17. jun 2019 | 13:38

    Saradnja sa nasim prijateljima Kinezima znaci i nama i njima!

  • Mica

    17. jun 2019 | 13:44

    Već dobra saradnja, samo će se još više učvrstiti i unaprediti.

  • Neksa

    17. jun 2019 | 13:40

    Obezbedjivanje novih donacija iz Kine bilo bi od velikog znacaja za nasu zemlju, sto bi dodatno ubrzalo napredak i razvoj Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA