≫ 

Zbog teksta u Figarou o Srbima na KiM uvrede Gujonu, a direktoru novina pretnje smrću

Posle ovog teksta na meti uvreda našao se Gujon, ali i direktor ovog francuskog magazina

  • 7

Ugledni francuski magazin "Figaro" u petak je objavio reportažu sa Kosova i Metohije na čak deset strana. U tekstu je konstantovano da Srbe na toj teritoriji tretiraju kao građane drugog reda i da se oni konstantno bore za opstanak. U tekstu sa pod naslovom "Srpski duh otpora" objašnjeno je da je Srba preostalo tek oko 100.000, da su u manjini budući da su okruženi sa oko dva miliona Albanaca, a da je 250.000 Srba prinuđeno da napusti svoje domove.

U okviru reportaže, autor Žan Luj Tramble je intervjuisao francuskog humanitarca, predsednika udruženja "Solidarnost za Kosovo" Arnoa Gujona, koji je objasnio zašto mu Priština od 10. septembra prošle godine zabranjuje ulazak na Kosovo i pružanje pomoći i podrške srpskom stanovništvu.

Posle ovog teksta na meti uvreda našao se Gujon, ali i direktor ovog francuskog magazina, kojem je čak prećeno smrću. Gujon je javnost o pretnjama obavestio putem svog Tviter naloga na kome je napisao:

- Proalbanski novinari su pobesneli nakon članka o Kosovu u Figaru. Posledice: Kristof Bjuson je dobio pretnje smrću, dok mene  razvlače po Internetu nazivajući me francuskim Miloševićem, fašistom i ruskim špijunom. Nije lako biti na strani istine. Ali nećemo odustati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mmm

    17. jun 2019 | 16:31

    Prosto ne mogu da verujem da je Figaro objavio bilo šta što se tiče Srba na KIM. Gospodin Gujon ispade naš najbolji lobista. Svaka vam čast gospodine.

  • 👤

    17. jun 2019 | 16:37

    Пут истине, правде и храбрости је голготски пут пун трња, муке и страдања, али то је једини истински пут којим иду најхрабрији. Пут којим велики пријатељ Срба, Арно Гујон иде, управо је тај пут. Дело које би требало да буде узор многима. Хвала Арно.

  • Јован Ктћ

    17. jun 2019 | 18:07

    Уколико овај чланак промени дотадашње мишљење одређеног броја људи у Француској, па и шире, то је већ велики успех, пре свега, великог хуманитарца и пријатеља Срба. Хвала вам господине Арно Гујон на свему што радите за Србију и наш народ на КиМ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA