Vučić se sastao sa delegacijom Generalne uprave carina Narodne Republike Kine (FOTO)

Predsednik Vučić naglasio je važnost jačanja prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja u svim oblastima saradnje

  • 1

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se sa delegacijom Generalne uprave carina Narodne Republike Kine.

Predsednik Vučić naglasio je važnost jačanja prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja u svim oblastima saradnje i izrazio zahvalnost na principijelnom i čvrstom stavu Kine po pitanju poštovanja i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na sastanku je istaknut neograničen potencijal Narodne Republike Kine, kao jednog od najvećih tržišta na svetu, i interes Republike Srbije da na to tržište izvozi svoje poljoprivredne proizvode.

Jučerašnji sastanak i tri potpisana sporazuma između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repubike Srbije i Generalne uprave carina NR Kine, važan je strateški korak za Srbiju u oblasti poljoprivrede zbog otvaranja kineskog tržišta za svinjsko meso, kao i mleko i mlečne prerađevine iz Srbije.

Predsednik Vučić i predstavnici kineske delegacije Generalne uprave carina razgovarali su i o nastavku saradnje i usaglašavanju procedura za izvoz voća i kukuruza.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    18. jun 2019 | 13:24

    Tako se to radi sklapati poslove a ne kao Tramp vodi trgovinski rat sa Kinom i Rusijom ljubomorni sto ovi napreduju imaju ovi na istoku sa kim da trguju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA