Albanci nastavljaju sa terorističkim delovanjem: Drecun o pretnjama zbog teksta o životu Srba na KiM

Priština ne želi druge narode na Kosovu i Metohiji, želi potpuno etnički čist prostor pa se svima drugima otežava život i ugrožavaju ljudska prava - ocenio je Milovan Drecun

  • 0

Pretnjama smrću glavnom uredniku francuskog Figaroa Žanu Kristofu Bisonu posle objavljene istine o životu Srba u enklavama na Kosovu i Metrohiji Albanci nastavljaju s terorističkim načinom delovanja, ocenio je danas predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

On je u intervjuu za TV Pink, upitao u čemu je problem kada je Figaro objavio istinu o životu Srba i prikazao u pravom svetlu Albance na Kosovu, i ocenio da je borba za istinu sada teža od borbe 1999. godine protiv NATO-a.

- Nisu u većini oni koji hoće da sakrivaju istinu, ali samo su glasniji, ljudima koji se bore za istinu moramo da pomognemo - rekao je Drecun.

On je ocenio da Priština ne želi druge narode na Kosovu i Metohiji i da se "želi potpuno etnički čist prostor", pa se svima drugima otežava život i ugrožavaju ljudska prava.

Milovan Drecun

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Oni žele da se ujedine sa Albanijom, a ako oni to žele, onda ne može Srbima da se ospori izjašnjavanje gde hoće da žive, što bi preko zajednice srpskih opština lako moglo da se organizuje i zato Albanci osećaju opasnost od te zajednice - rekao je Drecun.

On je konstatovao i da posle 20 godine veći deo zapadne javnosti i dalje nije spreman da se suoči sa činjenicama o krsenju ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji i najvećem etničkom čišćenju u Evropi.

Oni koji žele da jednostrano prikažu događaje, najveći su neprijatelji pomirenja između Srba i Albanaca, ocenio je Drecun i dodao da se ne sme dozvoliti da u 21. veku Srbi i Albanci budu arhineprijatelji, jer to nije dobro ni za jedne ni za druge.

Drecun je najavio da će na kampanju Albanaca da plasiraju svoju verziju istine po svetu, Srbija odgovoriti kampanjom istine o događajima koja će biti usmerena ne na vlasti, koje imaju informacije, nego na javno mnjenje, odnosno građane.

KOSOVO NEZAVISNOST DEFILE

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

- Sada sam ja pripremio kampanju o zločinima nad Srbima po izveštaju Dika Martija, da svuda u svetu pokažemo dokaze, dokumentaciju, izjave o zločinima OVK - rekao je Drecun i dodao da je važno da do zapadne javnosti stigne istina i da na to niko neće moći da ostane nem.

On je istakao da postoji izveštaj UN o zločinima Albanaca na Kosovu u kome se otkrivaju veze sa islamskim fundamentalistima i Al Kaidom, ali je on skriven od javnosti.

- Sada je vreme za istinu i da činjenicama razbijamo tu laznu priču Albanaca koji sada hoće da prave i muzej genocida na Kosovu - poručio je Drecun.

Pretnje zbog teksta u Figarou dobio je i francuski humanitarac Anri Gujon, koji je na TV Pink rekao da se vodi i kampanja diskvalifikacija u kojoj je glavni urednik Figaroa Žan Kristof Bison srpski nacionalista, a on sam fašista.

- Nećemo odustati od istine, nije svejedno Bisonu što su zapretilii njemu i porodici, ni meni nije svejedno, ali nastavićemo jer istina mora da ispliva na površinu - rekao Gujon i ocenio da vreme kada će se saznati istina polako dolazi ali da mora da se radi da bi došla još brže.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA