Orban želi saradnju Mađarske sa Republikom Srpskom (FOTO)

Donećemo akcioni plan koji će se odnositi i na politička i na ekonomska pitanja, kao i na saradnju u oblasti obrazovanja i kulture sa Republikom Srpskom - rekao je Viktor Orban

  • 8

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da njegova zemlja poštuje BiH, ali da želi zvanične odnose i jačanje saradnje sa Republikom Srpskom.

- Mi poštujemo identitet Republike Srpske. Donećemo akcioni plan koji će se odnositi i na politička i na ekonomska pitanja, kao i na saradnju u oblasti obrazovanja i kulture sa Republikom Srpskom - rekao je Orban srpskom članu i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku na početku radnog ručka u Budimpešti.

Kako prenosi Srna, on je naglasio da želi da što pre počne saradnja Mađarske i Republike Srpske.

Milorad Dodik Foto: Predsedništvo BiH

Dodik je naglasio da uvažava Orbana i Mađarsku s kojom želi uspostavljanje saradnje.

- Hvala Vam na razumevanju. Hvala Vam na pomoći srpskoj zajednici u Mađarskoj. U svemu ovome važan je i dobar odnos Mađarske i Srbije. Želimo Mađarskoj, na čelu sa Vama, napredak u svakom pogledu i radujem se našoj saradnji - istakao je Dodik.

Srna navodi da je pre radnog ručka održan je sastanak Dodika i Orbana u četiri oka koji je trajao više od sat vremena.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA