Teško je motivisati lidere obe strane da nastave pregovore: Han o dijalogu Beograda i Prištine

To nije lak zadatak i potrebno je dosta političke hrabrosti da se radi na kompromisu

  • 7

Evropski komesar za proširenje i dobrosusedsku politiku Johanes Han, poručio je danas da je za početak jula odložio svoje napore da odblokira dijalog Beograda i Prištine, ocenivši da je teško motivisati lidere dve strane da se vrate za pregovarački sto.

- To nije lak zadatak i potrebno je dosta političke hrabrosti da se radi na kompromisu. Treba znati koje su pozitivne posledice, a pozitivne posledice mogu biti evropska perspektiva - rekao je Han na konferenciji za novinare u Luksemburgu, odgovarajući na pitanje Tanjuga o nastavku đaloga Beograda i Prištine.

Han je objasnio da je, zbog toga što je bio usredsređen na situaciju u Moldaviji, odložio svoje napore da odblokira dijalog Beograda i Prištine za početak jula.

- Ali sigurno neću odustati od tog pitanja - poručio je evropski komesar.

Ukazujući na značaj Prespanskog sporazuma između Atine i Skoplja, Han je ocenio da je njegovo postizanje pokazalo da se zamrznuti sukobi mogu rešiti ako postoji evropska perspektiva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    18. jun 2019 | 21:27

    Овај , заиста, не зна наш( свеопшти народни) став!О свему може да се преговара, али о потпуној предаји и признању Косова и Метохије, по мени је губљење времена!

  • Cika Velja

    18. jun 2019 | 20:12

    Hoce siptari da uzmu sve Srbima,ali ne ratom...pa me bas zanima kako ce to da izgleda?!

  • GP

    18. jun 2019 | 20:10

    Ma mogu da pregovaraju koliko hoce, ali niko, ama bas niko, ne sme da potpise predaju KiM i nezavisnost. Niko, neka ne igra zivotom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA