≫ 

Stefanović zahvalio Brazilu na doslednom stavu protiv prijema tzv. Kosova u Interpol (FOTO)

Stefanović je danas u razgovarao sa izvršnim sekretarom Kabineta za institucionalnu bezbednost pri Kabinetu predsednika Brazila Valeriom Stumpf Trindadeom

  • 0

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Ufi sa izvršnim sekretarom Kabineta za institucionalnu bezbednost pri Kabinetu predsednika Brazila Valeriom Stumpf Trindadeom koji je potvrdio da ta zemlja ostaje pri svom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova i pružanju čvrste podrške Srbiji u njenom protivljenju prijemu tzv. Kosova u Interpol.

Stefanović je zahvalio Brazilu na kontinuiranoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na principijelnom stavu protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol, navodi se u saopštenju MUP-a.

Nebojsa Stefanovic Foto: MUP Srbije

Ministar je podsetio i da prištinske institucije krše sve norme bezbednosti u našoj južnoj pokrajini, počev od napada na Srbe do napada na predstavnike Ujedinjenih nacija (UN).

Sekretar Trindade potvrdio je da Brazil ostaje pri svom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova, kao i pružanju čvrste podrške Srbiji u njenom protivljenju prijemu takozvanog Kosova u Interpol.

Stefanović i Trindade su, tokom bilateralnog susreta razgovarali i o policijskoj saradnji dveju zemalja i istakli nastojanje da se ta saradnja produbi, naročito u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Ministar Stefanović boravi u dvodnevnoj poseti Ruskoj Federaciji, gde će prisustvovati 10. Međunarodnom skupu visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti, navodi se u saopštenju MUP-a.

Nebojsa Stefanovic Foto: MUP Srbije

NAMIBIJA OSTAJE PRI STAVU O NEPRIZNAVANJU TZV. KOSOVA

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Ufi sa ministrom sigurnosti i javne bezbednosti Namibije, Čarlsom Namolohom, koji je potvrdio da Namibija ostaje pri stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova i protivljenju prijemu takozvanog Kosova u Interpol.

Stefanović i Namoloh razgovarali su o unapređenju policijske saradnje dveju zemalja i dosadašnju saradnju ocenili kao dobru, a tema sastanka bilo je i planirano usaglašavanje teksta memoranduma o saradnji dva ministarstva.

Stefanović se posebno zahvalio Namibiji na prošlogodišnjem izlaganju na Generalnoj skuštini Interpola u Dubaiju u korist Srbije tokom rasprave koja je prethodila glasanju zemalja članica o aplikaciji takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Namoloh je potvrdio da Namibija ostaje pri svom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova, kao i protivljenju prijemu takozvanog Kosova u Interpol, saopštio je MUP.

Stefanović i Čuprijan Nebojša Stefanović i Aleksandar Čuprijan - Foto: mup.gov.rs

STEFANOVIĆ I ČUPRIJAN O UNAPREĐENJU SARADNJE U OBLASTI VANREDNIH SITUACIJA

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa zamenikom ministra za civilnu zaštitu i vanredne situacije Rusije Aleksandrom Čuprijanom o unapređenju saradnje dveju zemalja u oblasti vanrednih situacija.

Stefanović i Čuprijan su, na marginama 10. Međunarodnog skupa visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti u Ufi, razgovarali o predstojećoj međunarodnoj vežbi „Srbija 2019“ u oblasti upravljanja posledicima vanrednih situacija, u organizaciji dva ministarstva.

Čuprijan je povodom ove vežbe spasilačkih timova, koja će se održati od 25. do 27. juna ove godine u Nišu, najavio svoju posetu Srbiji i ujedno se zahvalio Stefanoviću na dosadašnjoj dobroj saradnji dva ministarstva, saopštio je MUP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA