Burno u Skupštini: Poslanici u klinču zbog ministra Šarčeviča i političke zloupotrebe dece

Poslanik Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić pitao je ministra prosvete da li će podneti ostavku nakon saznanja da je test iz matematike za prijem u srednje škole ipak "procurio" iz štamparije

  • 7

Narodni poslanici postavljali su pitanja članovima izvršne vlasti i državnim organima. Interesovalo ih je da li će ministar prosvete Mladen Šarčević podneti ostavku, ali i ko će odgovarati zbog zloupotrebe osmaka, zatim zbog čega država prodaje Komercijalnu banku i kakav se ishod razgovora sa Prištinom očekuje.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Božidar Delić pitao je predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da li se sastaje Komisija za istraživanje posledica NATO bombradovanja 1999. godine i uticaja na zdravlje ljudi i životnu sredinu, napominjući da su proteklih dana održane različite naučne konferencije na kojima je bilo reči o tome.

- Posle godinu dana od formiranja nemamo informaciju da li se ta Komisija sastaje, da li ima problema u radu. Takođe, imamo i drugu, državnu komisiju za koju imamo saznanja da ništa ne radi - rekao je Delić. Primetio je da je prvi preliminarni izveštaj skupštinske Komisije planiran za 2020. godinu, kada, kako kaže, ovaj saziv više neće biti u parlamentu.

Poslanik Stranke moderne Srbije (SMS) Vladimir Đurić pitao je ministra prosvete da li će podneti ostavku nakon saznanja da je test iz matematike za prijem u srednje škole ipak "procurio" iz štamparije.

Skupština Srbije Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Sugeršemo mu da podnese ostavku - rekao je Đurić koji je takođe imao pitanje i za ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića u vezi sa novim Pravilnikom kojim je, kako kaže, predviđena upotreba električne palice i nad trudnicama, mentalno obolelim osobama i srčanim bolesnicima.

Poslanik na listi SNS-a Marijan Rističević upitao je, povodom protesta osmaka, ko će da snosi odgovornost za političku zloupotrebu dece.

Poslanik Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović postavio je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i ministru finansija Siniši Malom pitanje zbog čega država prodaje svoj udeo u Komercijalnoj banci koja, kako kaže, dobro posluje.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Zvonimir Stević pitao je ministra spoljnih poslova Ivicu Dačiću o ishodu razgovora Beograd-Priština koji se odvija uz posredovanje međunarodne zajednice.

- Znam da se državni vrh bori da Srbija sačuva suverenitet i da se dođe do prihvatljivog rešenja - rekao je Stević koji je pohvalio Dačićev nastup u Ujedinjenim nacijama. Dačić je, kaže Stevvić, argumentima branio Srbiju i ukazao na neosnovane zahteve i sredstva kojima se Priština služi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle

    20. jun 2019 | 20:09

    A zasto bi ministar podnosio ostavku? Pa nije on trebao da cuva stampariju? Ili su poslanici stvarno toliko tupavi? A i ne cudi me, kavi su zato nam tako i ide ili po onoj izreci, svaki narod ima vladu kavu zasluzuje(citaj poslanike).

  • D WELLE

    20. jun 2019 | 14:45

    Jel ovo politika u kriminalu ili kriminal u politici ili i jedno i drugo,kako razgraničiti u nekom delu političko od kriminalnog,pravosuđe će nešto presuditi a politika će mlatiti praznu slamu da ispadne dobra plata.

  • Goran

    20. jun 2019 | 14:23

    Posto zivim u Holandiji odlicno znam da se svake godine desavaju isti problemi i ovde sa testovima za polaganje, i niko ne podnosi ostavku vec se ispiti ponistavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA