≫ 

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore hitno pozvalo ambasadora Srbije na razgovor

Zoran Bingulac pozvan je na razgovor u MSP Crne Gore

  • 28

Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore zbog, kako je objavljeno na sajtu tog ministarstva, negativnih izjava srpskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore.

Crnogorsko ministarstvo je ocenilo da su te izjave "kulminirale" izjavom člana Vlade Republike Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

Navodi se i da je crnogorski državni sekretar Zoran Janković tim povodom izrazio očekivanje da će se zvanični Beograd ograditi od pomenutih izjava.

- Teške kvalifikacije iznesene na račun Predsednika Crne Gore neprihvatljive su, niesu na liniji dobrosusedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dve države - naveo je Janković, ocenjujući da se u Srbiji vodi neopravdana kampanja povodom Zakona o slobodi veroispovesti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markić

    20. jun 2019 | 14:28

    Poštovani gospodine Vučkću, u ime građana Srbije ja bih vas zamolio da građanima Crne gore ubuduće uvedete obaveznu kontrolu pasoša na granici prilikom ulaska u našu prelepu Srbiju!!!

  • MADLENE

    20. jun 2019 | 14:45

    Zoran Bingulac je fudbaler..Nema dalje..Osim da ga vratite a da pošaljete Džajića..bolji je..

  • Nikolas

    20. jun 2019 | 14:48

    MILA PROGLASITI ZA LIDERA KOJI NIJE DOBRO DOSAO U SRBIJU A NJEGOVE MILOGORCE IZ BEOGRADA POSLATI U GORU CRNU I OSLOBODITI BEOGRAD OD SRBOFOBA!! MILO PROTERUJE SRBE IZ GORE CRNE VEC JEDNU DECENIJU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA