≫ 

Mediji: Delegacije Beograda i Prištine se sastale u Berlinu

Sastanak je održan juče u nemačkoj prestonici

  • 4

U nastojanju da se odblokira dijalog između Beograda i Prištine, Nemačka je posredovala na sastanku u Berlinu između srpske i prištinske strane na kojem su učestvovali zvaničnici Vlada Srbije i tzv. Kosova.

Srpsku delegaciju predvodio je direktor Kancelarije za Kosovo vlade Srbije, Marko Đurić, dok je sa prištinske strane predstavnik bio Seljim Seljimi, šef kabineta premijera privremenih prištinskih institucija, Ramuša Haradinaja. Sastanak je održan juče u nemačkoj prestonici.

Sve je bilo u vezi sa nastavkom razgovora na tehničkom nivou, dok je delegacija Prištine objavila da nije imala ovlašćenja da priča o taksama kao ni o vrućim političkim pitanjima kao što su Zajednica srpskih opština i druge teme.

Putovanje u Nemačku i sastanak sa Đurićem potvrdio je bivši šef prištinske delegacije u tehničkom dijalogu sa Srbijom, Avni Arifi, koji je trenutno ambasador tzv. Kosova u Arapskim Emiratima za Gazetu Ekspres.

- Čitav sastanak je bio posvećen vraćanju tehničkog dijaloga tamo gde je stao, dakle kako da nastavimo dalje. Dok nismo bili nadležni da pričamo o politici, a ni o taksama -  rekao je Arifi za Gazetu Ekspres.

- Debata se vodila o tome da je dijalog blokiran sedam meseci pre uvedenih taksi – 15 marta 2018. Uprkos našem insistiranju upućenom EU maja meseca, on nije nastavljen, zato što je kancelarija Mogerini pretvorena u kancelariju Srbije - rekao je Arifi istom mediju.

Prema Arifiju, u Berlinu prištinska strana je zatražila od srpske strane i nemačkih posrednika da ne uslovljavaju nastavak dijaloga i da se razgovori nastave na samitu u Parizu, piše Gazeta Ekspres.

(Telegraf.rs/Gazeta Ekspres)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    20. jun 2019 | 20:32

    Važno je da Vučić ima stav. Ali Marko Đurić nema....

  • RICINUS

    21. jun 2019 | 08:02

    Jasno reći šiptarima da priznaju vlast srbije nikakva razmena sa njima jer žive na srpskoj zemlji... Samo razmena teritorije sa Albanijom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA