≫ 

"Nećemo zaboraviti šta je Lukašenko učinio tokom NATO bombardovanja": Vučić u Belorusiji (VIDEO)

Predsednika Srbije u ova dva dana očekuje niz sastanaka sa zvaničnicima

  • 60

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, stigao je u Minsk i otpočeo dvodnevnu posetu Belorusiji, gde boravi na poziv predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka povodom otvaranja Drugih evropskih igara.

Srpskoj delegaciji i predsedniku Vučiću na aerodromu je priređen svečani doček, uz počasnu gardu i crveni tepih.

SUSRET SA PREDSEDNIKOM MOLDAVIJE

Izrazivši zahvalnost Moldaviji na principijelnoj podršci očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije, Vučić upoznao je predsednika Dodona sa situacijom na Kosovu i Metohiji nakon jednostranih poteza Prištine u kontekstu formiranja tzv. vojske Kosova i uvođenja taksi na proizvode iz centralne Srbije, navodi se u sopštenju Pres službe predsednika.

- Srbija smatra Moldaviju prijateljskom zemljom i Vaša poseta bila bi veoma značajna za dalji razvoj naših odnosa - predsednik Vučić uputio je poziv predsedniku Republike Moldavije Igoru Dodonu sa kojim se danas sastao u Minsku, pred početak ceremonije otvaranja Drugih Evropskih igara.

LUKAŠENKO: BELORUSIJA I SRBIJA DA OJAČAJU TRGOVINSKU SARADNJU

Beloruski predsednik je rekao da su politički odnosi između dve zemlje na najvišem nivou, što su potvrdili šefovi država na nedavnom sastanku na marginama Foruma za pojas i put u Kini.

- Mislim da moramo dodati više trgovine, ekonomije političkim odnosima kako bi bili sigurni da naši odnosi imaju solidne temelje - rekao je LukašenkO.

SASTANAK SA ALEKSANDROM LUKAŠENKOM

Posle dočeka, predsednik Srbije se sastao sa Aleksandrom Lukašenkom, sa kojim je imao sastanak iza zatvorenih vrata.

Po završetku razgovora sa beloruskim kolegom, Vučić je rekao da su razgovarali o bilateralnim odnosima i da će zajednički raditi, kako kaže, na povećanju trgovinske razmene.

- Dogovorili smo i njegovu skoru posetu Beogradu - rekao je Vučić.

Sa beloruskim kolegom je razgovarao i o Kosovu i Metohiji, a predsednik Srbije mu je zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu Srbije.

On je bio jedini šef države koji je tokom bombardovanja posetio našu zemlju i time pokazao ljubav prema srpskom narodu. Lukašenko jako dobro poznaje našu poziciju i stanje u Srbiji - naglasio je on.

Predsendika Srbije tokom ova dva dana očekuje niz sastanaka sa zvaničnicima, a kako je potvrđeno iz kabineta, on će se sastati i sa sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim.

- Imaćemo više sastanaka ovde. Zbog situacije u Gruziji, predsednica te zemlje je otišla. Imaću sastanak sa Medvedevim tet a tet, a nama je saradnja sa Rusijom od izuzetnog značaja na svim poljima. Razgovaraćemo o sporazumima koji bi mogli biti potpisani u septembru  za mogućnost izvoza rakije, sireva, vinjaka, ako bismo to uspeli da završimo to bi bila dobra vest - rekao je predsednik Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rista

    21. jun 2019 | 12:02

    Sve po zaslugama, velicanstven docek predsednika ne iznenadjuje...

  • Lena

    22. jun 2019 | 08:43

    Srbija neće zaboraviti podršku Lukašenka u ovom teškom trenutku

  • Mašnica

    21. jun 2019 | 21:45

    Lukašenkova podrška u teškom trenutku Srbija ne može da zaboravi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA