≫ 

Dodik napustio ložu za vreme defilea sportista tzv. Kosova

Prethodno, on je aplauzom pozdravio defile sportista iz BiH i Srbije, kao i reprezentacija svih ostalih zemalja

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je prisustvovao otvaranju Evropskih sportskih igara u Minsku, sinoć je demonstrativno, nakratko napustio svečanu ložu u trenutku kada je ispred nje defilovala ekipa sportista sa tzv Kosova.

Prethodno, on je aplauzom pozdravio defile sportista iz BiH i Srbije, kao i reprezentacija svih ostalih zemalja, prenosi Srna.

Dodik je pratio otvaranje ove sportske manifestacije iz prvog reda centralne lože, zajedno sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevom, predsednikom Moldavije Igorom Dodonom i drugim visokim zvanicama.

Pre otvaranja Evropskih sportskih igara, Dodik je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovao svečanoj večeri koju je za visoke zvanice priredio predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Minsk, Milorad Dodik, Aleksandar Vučić Dodik i Vučić u Minsku Foto: Tanjug/ PRT Screen Instagram BuducnostSrbije

Svečanoj večeri prisustvovali su i Medvedev, Dodon, predsednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančič i mnoge druge visoke zvanice.

VUČIĆ: NISAM IŠAO NA OTVARANJE IGARA ZBOG KOSOVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas žaljenje što nije mogao da zbog učešća tzv. Kosova prisustvuje sinoćnjem svečanom otvaranju Evropskih igara u Minsku, dodajući da mu je bilo teško, ali da je morao da postupi kao predsednik Srbije.

Vučić je rekao da mu je žao što je njegov izostanak na svečanosti u Minsku bio važna vest u ruskim medijima, umesto da to bude razgovor sa ruskim premijerom Dimitrijem Medvedevim.

Minsk, Milorad Dodik, Aleksandar Vučić Prijem u Minsku Foto: Tanjug/ PRT Screen Instagram BuducnostSrbije

- Bilo je mi mnogo teško da domaćinu, predsedniku Belorusije, Lukašenku moram da kažem da neću prisustvovati svečanosti, jer znam koliko se trudio i koliko je napravio. On je, pored sebe, na svečanosti, s jedne strane stavio Medvedeva, a s druge hteo da stavi mene. To je velika čast. Rekao mi je i da ne ide na stadion bez mene. Bilo mi je teško što mi se činilo da kod tako čvrstog čoveka skoro da sam video suzu kada sam rekao da ne možemo da prisustvujemo - objasnio je on.

Predsednik Vučić je tokom boravka Belorusiji, posetio jutros sportiste iz Srbije koji se takmiče na Evropskim igrama u Minsku.

Srpski tim u Minsku broji 66 sportista u 12 sportova, 14 disciplina: basket 3X3 (muški i ženski tim), biciklizam, boks, badminton, džudo, kajak, karate, rvanje, sambo, stoni tenis, streljaštvo i streličarstvo.

VIDEO: Dodik: Bez svih Srba ne može da se reši važno pitanje Kosova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA