• 4

Priština zna da Srbija želi napredak i to zloupotrebljava: Vučić o odlaganju samita u Parizu

Komentarišući odloženi samit u Parizu, Vučić je rekao da, po pitanju učešća SAD u pregovorima oko tzv. Kosova, oni sasvim sigurno žele glavnu ulogu

  • 4

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, završio je dvodnevnu posetu Belorusiji, tokom koje je imao niz sastanaka sa svetskim zvaničnicima, a pre povratka u Srbiju je obišao i naše sportiste, učesnike Evropskih igara.

O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI

Predsednik Vučić istakao je danas da bi bilo najbolje da Crna Gora i Srbija spuste tenzije, i dodao da će mišljenje o stavu Venecijanske komisije o crnogorskom zakonu o slobodi veroispovesti izneti kada on bude objavljen.

Vučić je, upitan da prokomentariše medijsku kampanju u Crnoj Gori protiv Srbije i Srba, kao i, prema vladi u Podgorici, pozitivno mišljenje Venecijanske komisije, kazao da se kampanja vodi u Crnoj Gori protiv Srbije i Srba, a u Srbiji se vodi obrnuta kampanja.

- Najbolje je da stanemo i jedni i drugi. Voleo bih kada bi bilo moguće - naglasio je Vučić.

Aleksandar Vucic

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je dodao da mu je najsmešnije kada u medijima pročita da Srbija vodi kampanju protiv Crne Gore, a u njihovim medijima se objavljuje desetak strana o navodnoj stogodišnjoj srpskoj okupaciji Crne Gore.

Vezano za pozivanje ambasadora Srbije u Podgorici Zorana Bingulca u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, on je ocenio da se radi o meri za unutrašnju upotrebu.

- Pitao me je ministar Ivica Dačić da li da šalje notu. Zamolio sam ga da to ne radi. Mi ćemo to činiti kada bude bilo nešto stvarno, a ne zbog izjave nekih političara ili drugih. Mogli bi na dnevnom nivou da šaljemo 15 nota. Ali bolje je da spuštamo tenzije. To služi interesima srpskog naroda. Podizanje tenzija neće nikome da posluži da živi bolje ni u Pljevljima, Herceg Novom i drugim mestima. Treba da pomognemo našem narodu, a ne da mu odmažemo - poručio je Vučić.

Što se Venecijanske komisije tiče rekao je da želi da sačeka zaključke.

O ODLAGANJU SAMITA U PARIZU

Komentarišući odloženi samit u Parizu, Vučić je rekao da, po pitanju učešća SAD u pregovorima oko tzv. Kosova, oni sasvim sigurno žele glavnu ulogu.

Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Emanuel Makron

Foto: Predsedništvo Srbije

- Ovo nije poraz Francuske i Nemačke, ovo je teška situacija za sve nas, za Srbiju. U Prištini su nervozni, ali i neodgovorni. Albanci znaju da Srbija danas živi svoje najbolje vreme, za šta je potrebna politička stabilnost i oni to žele da iskoriste – izjavio je Vučić.

Rekao da Srbija ima puno mogućnosti i potencijala za još veći ekonomski razvoj.

- Za napredak nam je potrebno kompromisno rešenje ali to njima ne odgovara. Srbiji se žuri da što više napreduje i ide napred. Naše je da radimo i da nastavimo da se trudimo. Nisam srećan zbog odlaganja Pariza – rekao je predsednik Srbije.

PREDSEDNIK SA SRPSKIM SPORTISTIMA U MINSKU

Predsednik je na završetku svoje posete Minsku obišao i naše sportiste i rekao da navija za njih svim srcem.

- Naši domaćini ovde su napravili nešto što malo gde može da se vidi. Sledeće godine su Olimpijske igre, sa prethodnih smo doneli 8 medalja. Ono što je važno jeste da smo izdvojili najveći novac u istoriji Srbije kako bi naši sportisti mogli da se bore u visokoj konkurenciji - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • RICINUS

    Kilavo dvosmisleno tajno privatno

  • Др

    Шта им више повлађујеш!? Хитно контра мере! Шта су умислили!?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima