Leti perje među Albancima, Tači krivi institucije u Prištini zbog otkazivanja samita u Parizu

Kako je preneo RTK, Tači je rekao da međunarodni partneri vide Kosovo odgovornim za blokiranje dijaloga zbog toga što se nisu sastali u Parizu i zbog odlaganja odluke o liberalizaciji viznog režima

  • 9

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači oštro je kritikovao kosovske institucije posle otkazivanja samita u Parizu, što je, kako je rekao, nanelo štetu Kosovu kada se radi o poštovanju međunarodnih partnera.

Kako je preneo RTK, Tači je rekao da međunarodni partneri vide Kosovo odgovornim za blokiranje dijaloga zbog toga što se nisu sastali u Parizu i zbog odlaganja odluke o liberalizaciji viznog režima.

- Brže, nekoordinirane i pogrešno donošene odluke i postupci državnih institucija ozbiljno su ugrozile poštovanje i podršku zapadnih partnera Kosovu. Kao posledica toga, naši međunarodni partneri, nažalost, danas vide Kosovo odgovornim za blokiranje dijaloga, zbog neuspeha zakazanog sastanka u Parizu i odlaganja odluke o liberalizaciji viznog režima za naše građane - napisao je Tači na Fejsbuku.

Tači je rekao da je neuspeh procesa započeo u Berlinu, a otkazivanje pariskog samita trebalo bi da služi kao odraz lokalnim akterima.

- Zastoj u dijalogu i otkazivanje pariskog samita, označava korak unazad za evropsku budućnost obe zemlje, Kosova i Srbije. Stoga pozivam EU i SAD da ne zaustave svoje napore za nastavak dijaloga i postizanje mirnog sporazuma - rekao je Tači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    22. jun 2019 | 20:28

    Ukucajte na you tube kosovo ist ein gescheiteter Staat i govor politicara sta kaze o teroristima ko razume nemacki videce istina dolazi i u nemacku.

  • SKOJ

    22. jun 2019 | 19:21

    Pristina misli da moze da vuce za nos Makrona i EU kao Anu i Vucica. Oni ni ne slute sta im tek dolazi i sta im Makron sprema. Sve sam cuo svojim usima. Toliko losih stvari im Makron sprema da mi ih je cak i malo zao. Makron je odlepio da im se osveti za bahato ponasanje u Berlinu. Jao ljudi sta ih ceka tek ce saznati za par nedelja a ovo sto sam cuo nije ni malo za zezanje.

  • Др

    22. jun 2019 | 20:58

    Немој ти да бринеш п нашој будућности , већ о својој и који ћеш број носити на пругастом оделу!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA