• 9

Leti perje među Albancima, Tači krivi institucije u Prištini zbog otkazivanja samita u Parizu

Kako je preneo RTK, Tači je rekao da međunarodni partneri vide Kosovo odgovornim za blokiranje dijaloga zbog toga što se nisu sastali u Parizu i zbog odlaganja odluke o liberalizaciji viznog režima

  • 9

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači oštro je kritikovao kosovske institucije posle otkazivanja samita u Parizu, što je, kako je rekao, nanelo štetu Kosovu kada se radi o poštovanju međunarodnih partnera.

Kako je preneo RTK, Tači je rekao da međunarodni partneri vide Kosovo odgovornim za blokiranje dijaloga zbog toga što se nisu sastali u Parizu i zbog odlaganja odluke o liberalizaciji viznog režima.

- Brže, nekoordinirane i pogrešno donošene odluke i postupci državnih institucija ozbiljno su ugrozile poštovanje i podršku zapadnih partnera Kosovu. Kao posledica toga, naši međunarodni partneri, nažalost, danas vide Kosovo odgovornim za blokiranje dijaloga, zbog neuspeha zakazanog sastanka u Parizu i odlaganja odluke o liberalizaciji viznog režima za naše građane - napisao je Tači na Fejsbuku.

Tači je rekao da je neuspeh procesa započeo u Berlinu, a otkazivanje pariskog samita trebalo bi da služi kao odraz lokalnim akterima.

- Zastoj u dijalogu i otkazivanje pariskog samita, označava korak unazad za evropsku budućnost obe zemlje, Kosova i Srbije. Stoga pozivam EU i SAD da ne zaustave svoje napore za nastavak dijaloga i postizanje mirnog sporazuma - rekao je Tači.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Nije mi jasno zasto se ne prebace u albaniju kad im nije dobro kodSrba.Rjesili bi probleme i sebi i nama,a i bili bi kod kuce.

  • Tamara

    Taci nema perje on ima svinjske dlake

  • Др

    Немој ти да бринеш п нашој будућности , већ о својој и који ћеш број носити на пругастом оделу!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima