Jeremić kaže da je Srbiji potreban plan za budućnost, Đurić odgovara: On želi da oguli narod

Đurić je na Jeremićevu izjavu reagovao tako što je rekao da je dodirna tačka Vuka Jeremića sa narodom jedino želja da taj isti narod "ponovo oguli"

  • 42

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je Srbiji potreban plan za budućnost, koji mora biti utemeljen na, kako je rekao, "radikalnom obračunu sa korupcijom i na lustraciji, odnosno strogom kažnjavanju svih koji su se ogrešili o državu i narod". Marko Đurić,  potpredsednik Glavnog odbora SNS, odgovorio je Jeremiću i rekao da su njegovi politički nastupi "otužna cirkuska predstava i putujući šou poraženog politikanta, nesposobnog da se suoči sa činjenicom da je prezren, a da je njegova šatra bez publike".

Jeremić je rekao da se sasecanjem korupcije i racionalnim trošenjem novca iz državnog budžeta mogu uštedeti značajna sredstva, koja bi trebalo iskoristiti za podsticaje preduzetništvu i poljoprivredi, kako bi narod živeo bolje.

On je takođe naveo i da za Narodnu stranku nikada neće biti prihvatljivo "paktiranje" sa vlašću SNS.

- Ko god bude spreman da pravi neprincipijelnu koaliciju sa SNS-om ne može biti partner Narodne stranke, makar ostali sami i najmanji - rekao je Jeremić u Čačku, gde je osnovan Gradski odbor Narodne stranke.

Đurić je na Jeremićevu izjavu reagovao tako što je rekao da je dodirna tačka Vuka Jeremića sa narodom jedino želja da taj isti narod "ponovo oguli".

- Jedina dodirna tačka Saveza za Srbiju s narodom je želja da se narodu ponovo oguli koža sa leđa, i to Jeremiću, koliko god on to želeo, neće proći - uveren je Ðurić.

On ističe da se utisak građana o političkim rezultatima i nasleđu lidera Saveza za Srbiju može sažeti u jednoj rečenici: Spuštavasmo se mi na vaše uže, umalo se uže ne pretrže.

- Jeremić bi, umesto što svojim malobrojnim sledbenicima ispira mozak utopijskim pričama o svetloj budućnosti u koju će nas povesti njegova tajkunska koalicija, treba da položi račune i za gubitak Crne Gore 2006. i nelegalnu secesiju Kosova i Metohije 2008. i za pljačku veka koja se odigrala u režiji onih koji danas predvode Savez za Srbiju - zaključio je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale1971

    24. jun 2019 | 01:57

    Tapšač ponovo tapše

  • Boban

    23. jun 2019 | 13:11

    Jeremić može samo da pokuša da dođe na vlast i ništa više od toga, jer narod ima oči.

  • Cane

    23. jun 2019 | 13:50

    Taj jeremić i ekipa su bili na vlasti, vidimo posledice, tako da nam opet njihova budućnost nije potrebna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA