≫ 

Za nastavak dijaloga Beograda i Prištine dobro poznat uslov: Sastanak Vučića i norveške ministarke

Predsednik Vučić je zahvalio na donacijama i razvojnoj pomoći koju Norveška pruža Srbiji

  • 39

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministarku spoljnih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Soreide, sa kojom je konstatovao da bilateralne odnose karakteriše razvijen politički dijalog i velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje.

Predsednik Vučić je zahvalio na donacijama i razvojnoj pomoći koju Norveška pruža Srbiji i izrazio interes za saradnju u novim projektima, poput programa za mlade preduzetnike, koji pomažu ekonomskom rastu i izgradnji preduzetničkog duha.

Ministarka Eriksen Soreide je u razgovoru prenela da su norveške kompanije, koje posluju na srpskom tržištu, zadovoljne uslovima i izrazila očekivanje da će one da budu primer drugim investitorima.

Aleksandar Vučić Ministarka spoljnih poslova Norveške na sastanku sa Aleksandrom Vučićem - Foto: Tanjug/Rade Prelić

S obzirom na to da je za Srbiju jedan od ključnih prioriteta afirmacija regionalne saradnje i jače ekonomsko povezivanje u regionu, predsednik Vučić je naglasio da iskustvo Nordijskog saveta, kao jedinstvenog primera jake regionalne saradnje, može da posluži kao primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu.

Razmatrajući u razgovoru trenutnu regionalnu situaciju, predsednik Vučić je objasnio razloge zastoja u dijalogu Beograda i Prištine.

On je ponovio da je Srbija opredeljena da kroz dijalog, uz posredovanje EU, nađe kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, ali da je za nastavak dijaloga neophodno da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nale

    24. jun 2019 | 14:25

    Da bi se dogovor nastavio neophodno je da Pristina ukine takse.

  • monika

    24. jun 2019 | 15:18

    Srbija tezi da dijalog nastavi.To je najvazniji prioritet.Nas cilj je da sacuvamo mir.Nadam se da ce takse uskoro biti ukinute.

  • aca

    24. jun 2019 | 18:27

    Beograd za razliku od Prištine nema šta da krije i otvoren je za miran dogovor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA