Jovanović: Priveli su me na osnovu jednog iskaza, bez dokaza

On je, na pres konferenciji, odbacio navode, kako je rekao, tabloida da je priveden, jer se nije odazivao na pozive Tužilaštva

  • 25

Potpredsednik NS i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada, Nikola Jovanović, izjavio je danas, povodom jutrošnjeg privođena na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu , da je policija u Pančevu podnela Tužilaštvu službenu prijavu protiv njega bez ikakvog dokaza ili navoda svedoka.

- Tužilaštvo u Pančevu izdalo je nalog za moje saslušanje na osnovu iskaza jednog naprednjačkog bota, a bez ikakvog dokaza. Kada je jutros moj advokat zatražio da se pusti navodni snimak, u Tužilaštvu nije radio CD - naveo je Jovanović.

On je, na pres konferenciji, odbacio navode, kako je rekao, tabloida da je priveden, jer se nije odazivao na pozive Tužilaštva.

To je, međutim, navod Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, koje je, u međuvremenu, saopštilo da je Jovanović priveden zbog neodazivanja na pozive tužilaštva, povodom krivične prijave koja je protiv njega podneta zbog ugrožavanja sigurnosti.

Prethodno je četiri puta bilo pokušano da mu se uruči poziv na adresi prebivališta, nakon čega je izdata naredba za njegovo prinudno dovođenje, rekli su u pančevačkom tužilaštvu i dodali da je Jovanović danas ostavio novu adresu nakon čega je pušten.

Jovanović potvrđuje da je, kada je saznao da dobija pozive na adresi na kojoj je prijavljen, pozvao Tužilaštvo u Pančevu i razgovarao sa zamenikom Tužilaštva kome je, kako tvrdi, dao adresu na kojoj stanuje i broj telefona i ponudio da odmah da iskaz.

- Priča da se nisam odazivao i da su morali da me privode je ponižavajuća i smešna - rekao je Jovanović.

Tvrdi da je sve montiran proces i da je u policijskoj stanici 29.novembar doživeo neprijatnu situaciju sa policajcem, koji mu je, kako tvrdi, rekao da bi mu stavio lisice da se on pita.

SzS, čiji predstavnik je na pres konferenciji bio Janko Veselinović, tvrdi da je reč o pritisku na protivnike vlasti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cane Mirić

    24. jun 2019 | 16:25

    Ma da bre. Nisi ti kriv. Svi su samo ti nisi. Ne zakopčavamo se mi na leđima Jovanoviću.

  • Luka

    24. jun 2019 | 17:24

    Ovi iz opozicije stvarno misle da ćemo da poverujemo u njihove gluposti.

  • Gaga

    24. jun 2019 | 16:07

    Normalno je da će svako biti priveden zbog neodazivanju suda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA