Dijalog je jedino prihvatljivo rešenje za obe strane: Norveška ministarka se sastala sa Anom Brnabić

Premijerka Brnabić je ocenila da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i stabilni

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministarkom spoljnih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Soreide o sveukupnim bilateralnim odnosima dve zemlje.

Premijerka Brnabić je ocenila da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i stabilni, uz konstataciju da ih karakteriše kontinuirana saradnja i kroz razmenu poseta na najvišem nivou. Tema razgovora Brnabić i Eriksen Soreide bila je i unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti kulture.

Premijerka Brnabić je takođe istakla da je Srbiji pomoć Norveške veoma značajna i kada je reč o prevazilaženju zastoja u dijalogu između Beograda i Prištine. Premijerka je naglasila da je Srbija spremna da nastavi razgovore o postizanju kompromisnog rešenja čim Priština povuče jednostrano nametnute takse, a da trenutna situacija samo povećava tenzije u celom regionu.

Sastanak premijerke Brnabić sa ministarkom Ine Eriksen Soreide

Ministarka Kraljevine Norveške i Ana Brnabić - Foto: Vlada RS

Norveška ministarka je potvrdila da je dijalog jedini način za otklanjanje tenzija i iznalaženja prihvatljivog rešenja za obe strane.

Govoreći o odnosima dve zemlje ministarka Soreide je ocenila da su veoma dobri i izrazila očekivanje da će se i u budućnosti razvijati kroz saradnju u svim važnim segmentima. Ona je izrazila zadovoljstvo napretkom reformi i pružila punu podršku Srbiji na evropskom putu.

Premijerka Brnabić je zahvalila ministarki na podršci evrointegracijama i donacijama koje Vlada Kraljevine Norveške pruža Republici Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA