Darovanje odlazećeg ambasadora Rusije: Karići Čepurinu uručili srpsku oficirsku sablju (FOTO)

Vredni pokloni za ambasadora Rusije

  • 2

Odlazeći ambasador Rusije, Aleksandar Čepurin na poklon je od narodnog poslanika Dragomira J. Karića dobio repliku sablje srpskog oficira.

Nakon sedam godina provedenih u Srbiji, Čepurin se u Rusiju vraća sa brojnim uspomenama i poklonom koji je Karić u svoje, i u ime narodne poslanice Milanke Karić, darovao ambasadoru. Ovaj poklon Čepurinu je dodeljen u ambasadi Ruske Federacije, a ambasador je odlikovan i ordenom porodice Karić za, kako je istaknuto, iskrenu podršku srpskom narodu u najtežim vremenima.

Među poklonima za odlazećeg ambasadora Rusije i njegovu suprugu Nataliju su i srebrnjaci sa likom Janićija i Danice Karić, knjiga "Heroine Srbije - vekovnik" na ruskom jeziku u izdanju Karić fondacije, kao i modni detalj za prvu damu ambasade Ruske Federacije u Beogradu - specijalni dar od Bogoljuba i Milanke Karić.

Karici urucili ambasadoru Cepurinu sablju i orden Aleksandar Čepurin i replika sablje srpskog oficira - Foto: BK TV

Ambasador Čepurin je svoja iskustva tokom diplomatske karijere u našoj zemlji preneo među korice knjige "O Srbiji i Srbima" koju je sa posvetom uručio Dragomiru J. Kariću uz niz prigodnih poklona. On je s puno emocija pričao o značaju saradnje i negovanja prijateljskih odnosa sa tradicionalnom srpskom patrijarhalnoj porodicom Karić i s pietetom govorio o Bogoljubu, Milanki, Dragomiru i Hafi podvukavši važnost njihovog angažovanja zarad jačanja strateške saradnje između Srbije i Rusije, koju uspešno neguju predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

- Sa porodicom Karić saradnja je bila izuzetno pozitivna i takva će biti i u budućnosti. Naš odnos je odličan, iskren, i uvek smo imali uzajamno razumevanje. Veoma je bitno da imamo u zemlji ljude koji razumeju i koji su spremni da pomognu. Porodica Karić je imala veliki značaj u jačanju odnosa između Rusije i Srbije, a Dragomir je vrlo važan deo srpske političkog sistema i zahvalan sam mu na svemu - naglasio je Aleksandar Čepurin.

Dragomir J. Karić rekao je da Aleksandar Čepurin ostaje upamćen kao čovek koji je nesebično dao svoj nemerljiv doprinos čvrstim prijateljskim odnosima Srbije i Rusije.

Karici urucili ambasadoru Cepurinu sablju i orden Aleksandar Čepurin i Dragomir J. Karić - Foto: BK TV

- Posle svih ovih godina druženja i rada imam osećaj da će njegov odlazak ostaviti jednu prazninu. Kao čovek koji često posećuje Rusiju imaću prilike da se viđamo i da razmenjujemo iskustva. Imajući u vidu da je on čovek u punoj snazi, pre svega mentalnoj, i sa velikim diplomatskim iskustvom, to će biti zaista dragoceno, a ja ću nesebično deliti sve savete velikog srpskog prijatelja Aleksandra Čepurina - podvukao je Karić.

On se posebno osvrnuo na ulogu Natalije Čepurin, ambasadorove supruge, uporedivši njenu privrženost mužu i porodici sa tradicionalnim vrednostima koje neguje familija Karić.

- Izuzetno aktivno je učestvovala u stvaranju dobrog imidža Ruske Federacije kao do sada nijedna supruga nijednog ambasadora Rusije i nesebično je pomagala svom mužu. Želim da ih njihova ćerka Maša sa mužem Filipom uskoro obraduje i da postanu baka i deka i osete kakva je to radost. Na mnogaja ljeta da živi naše prijateljstvo. Nedostajaće nam - rekao je Dragomir J. Karić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dika

    24. jun 2019 | 23:01

    Moze li jedan dan bez tih nebitnih Karica ? A, kad vec imate rubriku za komentar, objavite koji. Hvala...

  • Maki

    24. jun 2019 | 22:46

    Jel to šlihtanje zbog isticanja šiptarske zastave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA