Vučić čestitao Grabar Kitarović i Pahoru Dan državnosti Hrvatske i Slovenije

Ove dve države slave Dan državnosti

  • 48

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je odvojene čestitke Kolindi Grabar-Kitarović i Borutu Pahoru, povodom Dana državnosti Hrvatske, odnosno Slovenije.

U čestitiki predsednici Republike Hrvatske se između ostalog, kaže:

- Primite moje čestitke povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, kao i želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana.

Očekujem da, u narednom periodu, zajedničkim naporima intenziviramo dijalog o pitanjima od obostranog interesa, uz međusobno uvažavanje i poštovanje evropskih vrednosti, kako bismo unapredili odnose Srbije i Hrvatske, na dobrobit svih građana naših dveju zemalja i čitavog regiona - navodi se u čestitki predsednika Vučića predsednici Grabar-Kitarović.

Predsednik Republike Srbije uputio je čestitku i predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahoru, u kojoj se, između ostalog, navodi:

- Primite moje čestitke povodom Dana državnosti Republike Slovenije, kao i želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje njenih građana.

I ovom prilikom želim da potvrdim posvećenost unapređenju odnosa između naših dveju zemalja u svim oblastima od obostranog interesa i koristi. Verujem da je tome doprinela i Vaša ovogodišnja poseta Srbiji, kao što to čine i zajedničke sednice vlada.

Želim da istaknem da cenimo podršku Slovenije na našem evropskom putu, kao i promovisanje evropske perspektive Zapadnog Balkana - kaže se u čestitki predsednika Vučića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA