Tači: Važno nastaviti dijalog, ali bez uslovljavanja

Tači je rekao da Priština želi da postigne pravno obavezujući sporazum sa Beogradom, sa neophodnim međunarodnim garancijama, ali je ocenio da je za to potrebno više volje, dalekovidosti i političkog pragmatizma

  • 2

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači sinoć je, tokom razgovora sa šeficom norveške diplomatije Ine Marie Eriksen Soreide, rekao da je važno nastaviti dijalog sa Beogradom, ali "bez uslovljavanja".

Tači je, kako prenosi RTK na srpskom, rekao da Priština želi da postigne pravno obavezujući sporazum sa Beogradom, sa neophodnim međunarodnim garancijama, ali je ocenio da je za to potrebno više volje, dalekovidosti i političkog pragmatizma.

Norveska ministarka naglasila je da ta zemlja podržava napore za mir i stabilnost u regionu.

- Norveška podržava dijalog i napore za normaliziciju odnosa između Kosova i Srbije - poručila je šefica norveške diplomatije.

Soreide je juče u Beogradu razgovarala sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić, kao i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    25. jun 2019 | 16:46

    Ma taci je nas lepi siptar,sada ce on lepo da prizna da i on voli svoju dragu Srbiju i da voli sve srbe pa i na kosovu kojih je negdje 2000000.Provincija kosovo je najomiljenija SRBIJANSKA pokrajina i najnaseljenija sa SRBIMA razlicitih porijekala.

  • Nesa CZ

    25. jun 2019 | 15:51

    Bravo Tači... Zašto onda insistirate da vas Srbija prizna... Kažeš dijalog bez uslovljavanja, zašto ste onda uveli takse, ili to nije uslovljavanje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA